6 entry daha
  • günümüz çocuklarının annelerinin genel sorunu. ya ben ne diyeyim ki. eskiden de yaramaz çocuk varmış ama anne terliği denen de bir şey varmış. biz de yaramazdık. ama anamızdan korkardık yaa. korkmak değil de yani. bilirdik işte. misafir geldi mi sessiz ol. misafirliğe gittin mi uslu der. uslu durmazsan bir daha gidemiyordun mesela. lafta kalmıyordu tehditler. ne oldu pdikolojimiz mi bozuldu, ne oldu yani bakkala gidip de her istediğimizi alamadık diye seri katil mi olduk. şimdi ki annelerin ağzında sakız. çocuğumun psikolojisi bozulur. nah bozulur. senin egon zedelenir. her boku çocuğun üstüne at zaten. olan bize oluyor. çocuk eğitmeyi bilmiyor bizim millet. daha bebeklikten itibaren ağladıkça ağzına şekeri sürersen o çocuk hep ağlar anam. anla bunu artık. bebekler ağlar yavrum. her ağlayan bebeğin derdi olacak değil ya. teeeeee bebekken başlayacaksın çocuğuna bazı şeyleri öğretmeye. bebek bilecek ki ağladığında sen hemen yanında bitmiyorsun. demek ki ağlamak çare değil. ağladığında istediği her boku yaparsan ağlar o çocuk. önce çocuğa ağlamamayı öğreteceksin. çocuk 3-4 yaşına geldi mi vereceksin sorumluluğu. marketten bir şey mi aldırdı. poşeti o taşısın. seyehate mi gittiniz minik bi çantası olsun, taşısın. arkadaşı itti, o da yere mi düştü, bırak ağlasın ya. ağlar ağlar susar. gidip de kaldırıp bir de arkadaşını azarlarsan yanında, o çocuk bunu kafasına yazar. kendi kendine kalkmayı öğrenecek. çocuğu korumak ayrı, kafeste tutmak ayrı şey.

    vardı malın teki bugün çattım yine allah'ın salağına. salaktan bol ne var ülkede. kadının oğlu en fazla 4 yaşındadır. markette sikiyor kafamızı. her gördüğünü istiyor. bu mal da nasıl alıştırysa, almadıkça basıyor çığlığı. gerizekalı kadın kendine saygın yok tamam. çocuğuna da yok. bize niye yok. aptal. çevrene saygın olsun. senin doğurduğun çocuğun vazırtısını biz niye çekiyoruz. madem alacaksın niye ağlatıyon salak kadın. çocuk önce ağlıyor, bu da ağladıkça her istediğini alıyor. mal işte. boşuna mı mal diyorum. eve çıktım. mutfaktan duyuyorum. çocuk marketten çıkmış hala vazır vazır bağrıyor. anne işte.

    yaramaz çocuk annesi yoktur. çocuğunu olması gerektiği gibi yetiştirememiş anne vardır.

    biri de arkadaşım. hem de okul öncesi öğretmeni. 2 çocuğu var. başından aşağı sıçsa çocuklar elhamdülillah der. o derece. dün okula gitmeden 20 dakika önce çocuklar 1 kova suyu mutfağa boşaltmış. arkadaşım da 20 dakika içinde o suyu temizleyip okula gitmiş. ee çocuklara ne dedin, dedim. sonuçta bu bir hata. 6 yaşında bir çocuk hatayı anlar sanırım. bir şey dememiş. kıyamazmış. o zaman şikayet etme bacım dedim. kendi de milletin yaramaz çocuklarını eğitiyor sonuçta. onunkiler de başka öğretmenlerin başına musallat olacak belli ki.

    sonra da topluma karışıp bize musallat oluyor bu şımarıklar. etraf özgüven patlaması yaşayan prens ve prenses dolu.
22 entry daha
hesabın var mı? giriş yap