8 entry daha
  • daha önce örneklerine rastladığımız tarzda bir film. sanırım battle royal vardı bu kafada, hunger games serisinin ilk iki filmi de aşağı yukarı bu tarzda.

    gelelim bu filme kısaca yorumlarsam eğer her kişinin kendi karakterinin limitlerini ne kadar ve nasıl zorlayacağını öğrenmeye çalışan bir deney, ortam hiçliğin ortasında bir şirket binası, katılımcılar şirkette çalışanlar. 3 kişilik ailede bile bir sürü farklı fikir ortaya çıkıp tartışma konusu olurken bu kadar çalışanın arasında büyük bir yıkım gerçekleşir.

    --- spoiler ---

    filmde rasyonel düşünüp sürekli net kararlar alan ve iyi diyebileceğimiz bir karakter yok. bu açıdan filmde bağlantı kurmak zor oluyor. fakat rasyonel olarak bu şekilde karakterler olması daha doğal olmuş.

    gelelim deneyin başlangıcına ilk yarım saat bittikten sonra gelen ölümler sonunda bence bi kaç kişinin çıldırıp manyağa dönmesi daha eğlenceli olabilirdi. genelde akıl sağlığını yitirmedi hiç bir karakter bir istisna dışında. o da delilik yapmaya başlayamadan gözlerini yumdu.

    şu bizim dany çok salak bi kız. düşünemiyor bu karakterimiz. saklandığı yerler hep açık yerler ve hep saçma eylemlerde bulunuyor. öncelikle çipin onda olmadığını farketmesi lazımdı, o kadar saklandı hiç mi düşünmedi bende çip yok öldüremezler beni diye? her neyse daha sonrasında belki de saklanmak için en güzel yere gitti asansör boşluğu ama ne yaptı orada duramadı. sonuç? kafadan tek kurşun.

    gerçi bir başka bakış açısı daha var o da eğer sona kalsaydı kız bizim oğlan bu sefer kafadan patlayacaktı mecburen.

    son sahnede aslında isteyerek mi yaptılar bilmiyorum ama bana öyle geldiği için değinmek istiyorum deneyin son analizi yapılırken bizim oğlan herkese çip koymuş, bu fikre kapılmasının sebebi deneyin hala devam ettiği ve öldürme konusunda daha ince düşünmeye başlamasını varsaydım ben. kısaca beyni öldürme odaklı düşünmeye başladığı için bombaları yerleştirdi.

    tabi son kameralar. ikinci film için güzel bağlantı hatta fikir vereyim, hepsini rehabilitasyon için bir hastaneye koyarsın hiç biri birbirinin neden orada olduğunu öğrenemez bi şekilde ve bi süre sonra sağ kalanlarla deneyi tekrarlarsın.

    --- spoiler ---

    böyle farklı fikirlerde iyi filmler görmek hoş oluyor. keşke daha çok örneği çıksa böyle farklı fikirlerin.
26 entry daha
hesabın var mı? giriş yap