9 entry daha
  • filmlerin başlıklarına yazarken imdb'de yer alan orjinal isimlerinin başlığına yazıyorum ancak bu film için imdb'de sadece on the mily road ismi geçiyor. o sebeple na mljecnom putu başlığına yazmıyorum, başlarken belirtmiş olayım.
    --- spoiler ---

    filmin başrolleri hayvanlar tarafından oynanıyor. öncelikle kosta'nın (emir kustirica) yakın arkadaşları eşek ve yırtıcı kuşla karşılaşıyoruz, daha sonra süt içen ve karakterlerimizi korumaya çalışan yılan, aynanın önünde sürekli zıplayan tavuk, öldürülen domuzların kanıyla kan banyosu yapan kazlar, mayına basıp havaya uçan koyunlar, bir kelebek film boyunca ve bir de ayı filmin sonunda ortaya çıkıyor. tüm bu hayvanlar balkanların büyüleyici dağları tepelerinin fonluğunda, bir aşk hikayesinin içinde yer alıyor ancak her şey mükemmel değil. tüm bunlara film boyunca eşlik eden bir de gümbür gümbür bir savaş var. filmin ilk kısmında zaten direkt olarak savaşın içindeyiz ve her an bombalar patlıyor, insanlar savaşla yaşamaya alışkın gözükerek günlük savaş işlerini yapmaya devam ediyorlar. savaş bittikten sonraki ikinci yarıda ise belluci'nin oynadığı the bride ile birlikte , gelini öldürmeye gelen ingiliz askerler sebebiyle, kosta'yı kaçarken izliyoruz. burada da tam doğanın güzelliğine, aşıkların hareketlerine kendimizi bırakmışken ya içine girdikleri kulübe yıkılıyor ya da üstlerine kurşun yağmaya başlıyor. bir de filmi izlerken şarkı söylenip eğlenilen sahnelerin niye bu kadar absürd olduğu sorusu aklıma geldi. öyle ki sanki müzikallerdeki gibi bir anda dans edilip şarkıyla bir şeyler anlatılıp geri filmin akışına dönülüyormuş gibi bir hava vardı.
    bunların dışında filmin sonunda kosta'nın 15 yıl sonraki halinin anlatıldığı kısmın(bir takım ekleme ve çıkartmalarla) daha önce words with gods filminde kustirica'nın kısa filmi olan ''our life'' başlığıyla yayınlandığını söylemek gerekir. zaten dikkatli izleyenler filmin başında mekanlardan yola çıkarak bağlantıyı kurmuşlardır.
    --- spoiler ---
18 entry daha
hesabın var mı? giriş yap