2 entry daha
  • 30 yılın ardından ygs 2010'da sorulan mantık sorusunun mağduru olmuş nesilden biri olarak kardeşimin de müfredat dışı soruya denk gelmesi hiç şaşırtmadı. bu konuda neredeyse tüm öğrenciler mağdur olmuşken ösym nasıl bir açıklama yapacak merakla bekliyorum. dava açılarak itiraz edileceğine eminim.

    öğrencinin çapsızlığı diyenler de umarım empati yapabileceği bir haksızlığa maruz kalır. seviye farkını belirlemek için yapılması gereken şey müfredat dışı sormak değil, müfredat konularından zor soruları yeterli miktarda seçmektir. ösymnin bu yaptığı yüzbinlerce öğrencinin kaderiyle oynamaktır.

    edit: mesaj atan arkadaşlar oldu, netleştirmek istedim. bize çıkan mantık sorusu müfredat dışı değildi, sadece uzun yıllardır sorulmadığı için çoğu dershanede anlatılmayan, genelde denemelerde çıkmayan lise 1de okulda 1 hafta gosterildikten sonra sonsuza kadar unutulan bir konuydu. sürpriz bir soru olduğu için çoğu insan yapamamıştı ama sorulmasında sakıncalı bir durum da yoktu ki bizden sonraki senelerde de soruldu. bu sınavdaki 2 soru ise geçen yaz meb'in müfredat dışına çıkardığı kısımdan geldi. bu nedenle sorulmaları tamamen yanlış. sadece empati yapmak için iki durumu benzeştirmiştim.
112 entry daha
hesabın var mı? giriş yap