401 entry daha
  • ispanya'dan 5 takım konusunda en büyük sıkıntı valencia'da. neden valencia'yı organizasyona dahil ettikleri sorgulanabilir. onun dışında real-barca-baskonia 3'lüsünün ve malaga'nın neden burada olduğu çok açık.

    değerli sözlük yazarları, euroleague ile şampiyonlar ligini karşılaştırmayı bırakalım artık lütfen. evet söylediklerinizde kısmen haklı olabilirsiniz ama futbol ve basketbolu karşılaştırdığınızı unutmayın. futbola olan ilgi ve sponsor desteği henüz basketbola yok kıta avrupasında. bu nedenle yakın zamanda sistem değiştirdi euroleague. geçtiğimiz seneden itibaren, lig usulüne dönüldü. ve muhtemelen yakın zamanda tamamen kapalı lig haline getirilecek. bir tek eurocup şampiyonu dahil edilebilir sisteme, onun dışında wildcard'lar tamamen bitebilir.

    bu nedenle euroleague, salonu olan ve o salonu doldurabilen, her sene belli oranda yatırım yapmayı garanti eden ve rekabetçi anlayıştaki takımları sisteme dahil etmek istiyor. ülkemizde bunu vakti zamanında 2 takım garanti etmişti, efe pilsen ve ülker. fenerbahçe'nin ülker ile birleşmesinden sonra, kulüp a lisansına sahip olurken yatırıma aynı şekilde devam ediceğinin garantisini verdi.

    velhasıl kelam, yakın zamanda nba gibi tamamen kapalı hale gelecek ve ülke liglerini tamamen formaliteye döndürecek basketbol organizasyonu olacaktır.

    edit: otomatik jikle'ye teşekkürlerimle. euroleague a lisansını takımlara ömürlük vermiyor. 3 yıllık sözleşmeler ile tekrarlanıyor bu lisans. ve bu 3 yıllık görüşmelerde konular yine yatırım-salon-taraftar ekseninde dönüyor. mesela asseco prokom a lisansını kaybetmiş takımlardan biri.
493 entry daha
hesabın var mı? giriş yap