9 entry daha
  • yeni yazar alımlarıyla pek çok başlığın birbirinin tekrarı entryler ile dolmasının neticesi..

    her şeyin temelinde, benim de dahil olduğum onay bekleyen çaylakların on entry ile yetinmeyip üç haneli sayılara kadar ulaşmaları yatıyor ki bu konuda bir icazet vardı zannedersem. burada yazarların bir çoğunun farkedemeyeceği ancak çaylakların ekranında görülen bir durumdan bahsetmek istiyorum.

    onay bekleyen bir çaylak olarak diyelim ki ilgimi çeken, söyleyecek bir şeylerim ya da verecek örneğim olduğunu hissettiğim bir başlıkla karşılaştım akabinde dayanamadım ve entry girişi yaptım. yolla butonuna bastığımda karşıma çıkan ekranda entrynin sıra numarası 27. tümünü göster dediğimde ise en son sırada bulunan entrymin sıra numarası 18. bundan yola çıkarak diğer onay bekleyen çaylaklarında bu başlığa giriş yaptıkları sonucunu çıkarır isek, benden önce girilen fakat benim göremediğim en az 9 entry daha var ki, aklın yolu birdir ilkesinden hareketle bunlarla aynı şeyden bahsetmiş hatta aynı örneği vermiş olmamız olasılığı çok yüksek. benden sonra girilen entryleri hiç hesaba katmadım, onların arasında da benim yazdığımı göremedikleri için aynı şeyleri yazanlar çıkacaktır.

    tersi bir durumda, yazarlar da onay bekleyen çaylakların entrylerini göremediklerinden bir çaylağın yaptığı atıyorum 5. girişin ardından bir yazarın yaptığı 7. giriş, tekrar havası verir biçimde aynı olabiliyor.

    ve bugün..son gelişmelerden sonra kaçınılmaz olarak ortada pırtlayan bir sürü birbirinin tekrarı entry. bariz bir biçimde entrylerin silinme sebeplerinden 'daha önce yazılmış bu' sınıfına girdiğinden moderasyona epeyce yük getiren bir konu daha çıkmış oldu. ayrıca her iki tarafta görmeden girdiği için sonra girenin ki silinse bile yazdığı silinen açısından tuhaf bir durum da getirebiliyor. sorunun çözümü biraz zaman alacağa benzer, mümkünse yeni yazarlar entrylerini bir kez daha kontrol ederek varsa tekrarlarını siler ise süreç hızlanabilir. cümleten kolay gelsin..
    (bkz: 1 gunde sozlugun devrimcisi kesilen zihniyet)
196 entry daha
hesabın var mı? giriş yap