9 entry daha
  • bu konu aslında zannedilenin aksine araştırmayı hakkeder.

    öncelikle, holywood ünlülerinin feminizminin arkasında yatan dinamikler farklı. erdemli görünme çabası ve moda olmasıyla ilgili. ünlü olmayıp bu gerici akımı destekleyenlerde de erdemli görünme çabası ve trende uyma eğilimi mevcut. (holywood ünlülerinin "kadın bedeni" üzerinden ünlü olmalarıyla feminizmin çıkış noktaları arasındaki çelişki ayrıca dikkate değer, emma watson örneği için (bkz: #68203374))

    bunların dışında kalan kısım için:
    günümüzde hakim olan feminist dalgayı savunanları gözlemlemek lazım. temelde, hayatta başarısız olmuş veya tatmin olmamış bireylerin (güzellik bu konuda önemli bir parametre olabiliyor) sataşacak, suçlayacak bir günah keçisine ihtiyacı var. bu günah keçisi feminizmin savaş açtığı her şeyi içeriyor, yani mevcut ve bilinen tek düzeni, yani patriyarkiyi, hayatlarında hoşlarına gitmeyen şeylerin yegane sebebi olarak görme kolaycılığındalar (bunu bir ara patriyarki başlığı altında detaylamayı düşünüyorum).

    bu o kadar kolay bir oyun ki, saygı duyulacak bir samimiyet içermiyor. velhasıl, kendiyle yüzleşip eksiklerini tamamlayacağına, mağdur edebiyatı ile gruplara bölerek bir yerlere gelmeye çalışan feministlerin acizliği ve bu acizliğe neden olan motivasyonların incelenmesi sosyolojik anlamda önemli. birkaç parlak örnekten hareketle, feminizm/feminist eleştirilerini (katılın veya katılmayın) sansürleme mantığına karşı çıkmak, her liberal fikirli insanın savunacağı çerçevedir diye düşünürüm.
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap