4 entry daha
  • açılın bilgilendirmeye geldim.

    daha önce belirtildiği gibi beyaz likör olarak tanımlanabilecek geleneksel çin içkisidir. buğday, beyaz pirinç, kahverengi pirinç ve sorghumun belirli oranda karıştırılması ve bu karışımın fermente edilmesi ile elde edilir.

    bakliyatlarla üretilmesine rağmen çeşitli çiçek ve meyve kokularını içinde barındırır ve oldukça yüksek alkol oranına sahiptir.

    ilk elde edildiğinde %70 civarı bir alkol oranına sahipken bu oran dinlenme süreci sonrası %45-50 civarına düşer.
    içimi zor bir içkidir tadı ispirtoyu andırır ve fazla içildiğinde içerken mide bulantısı yapar.* ancak bu çok kısa sürelidir hatta içtikten sonraki etkileri açısından temiz bir içki bile denilebilir. makul oranlarda içildiğinde aşırı sarhoş etmez daha doğrusu güzel bir sarhoşluğu vardır denilebilir.

    ayrıca bu içkinin de bir içim ritüeli vardır. baijiu doldurulan kadeh ne kadar büyük olursa olsun bitirilmesi zorunludur. aksi durumda ev sahibi bunu saygısızlık olarak algılar.

    bu içkiye çok fazla anlam yükleyen çinliler cilt güzelliklerini buna bağlar ve sağlığa iyi geldiğini iddia ederler. son olarak çok övündükleri geleneksel şiirlerinin ve kung fu tekniklerinin önemli bir kısmının baijiu etkisiyle ortaya çıktığını belirtirler.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap