102 entry daha
  • çok sorulduğu için yazıyorum. gerek ethereum gerekse de alt coinlerin neredeyse tamamı alt coin borsaları olan poloniex.com ve bittrex.com sitelerinden alınabilir. bunun için;
    1- öncelikle paribu'dan hesap açılır.
    2-paribu hesabına tl gönderilir ve bitcoin alınır
    3-diğer yandan poloniex (veya bittrex) hesabı açılır.
    4-poloniex sitesindeki deposit/withdraw bölümünden poloniex hesabındaki bitcoin wallet'ınızın adresi öğrenilir.
    5-paribu'dan aldığınız bitcoin'i "bitcoin çekme" bölümünden poloniex wallet'ınızın adresini girmek suretiyle gönderirsiniz.
    6-poloniex'e bitcoinleriniz gün içerisinde gelir, siz de bu bitcoinlerle ethereum veya başka coinleri alabilir, al-sat yapabilirsiniz.
    7-tl ihtiyacınız olduğunda ethereum'u bitcoin'e çevirir, deposit/withdraw bölümünde withdraw'a tıklayıp paribudaki wallet'ınızın adresini girerek paribuya gönderirsiniz.
    8-paribuda bitcoini satar, tl'ye çevirirsiniz.
    9-paribudaki tl'nizi banka hesabına göndertirsiniz.

    şimdilik türkiye içerisinde ethereum alımı yapılabilecek bir borsa yok. yukarıdaki yolu izlemek veya cex.io'dan kredi kartıyla alım yapmak zorundasınız ama bu durumda da tl'ye çevirebilmek için yine paribu hesabınız olması gerekir. umarım paribu veya koinim ethereum'u da sistemlerine entegre ederler. bence bunu ilk yapan borsa tr piyasasındaki ezici üstünlüğü ele geçirmiş olacak.

    edit: ekşişeyler'de yayınlandığı için çok fazla soru geliyor. site reklamı yapmış gibi olmayalım ben her entry'mde paribu'ya yönlendiriyorum insanları bunun sebebi kullanışının kolay olması ancak yanlış anlaşılma olmasın, paribu'dan para falan aldığım yok, bitcoin alımı için mutlaka paribu.com hesabınız olması şart değil, btcturk.com , koinim.com türkiyede faaliyet gösteren diğer bitcoin borsaları. bunlardan alıp yukarda belirttiğim yolu izleyebilirsiniz yine.

    önemli: arkadaşlar son günlerde poloniex.com ile ilgili batacak tarzında haberler var, geçtiğimiz hafta 1-2 defa sisteme erişim sorunu yaşadık, bu nedenle bittrex.com , kraken.com gibi borsaları da ethereum alımı için kullanabilirsiniz, paribu ve poloniex borsaların isimleridir, mutlaka bu siteleri kullanmak zorunda değilsiniz elbette.
2793 entry daha
hesabın var mı? giriş yap