7 entry daha
  • mangası bittiğinde nasıl da üzülmüştüm. keşke anime dizisini yapsalar demiştim ama filmi de muhteşem olmuş. eser bir baş yapıt adeta. konusu bir kere muhteşem. shounenolması canımı sıkmıştır bir tek zira istediğim sahneleri görmeme engel olan bir etikettir kendisi. mangası bende biraz hüzünlü hissettirmişse de anime filmi kesinlikle ruhumda mutluluk dalgaları yaymıştır. kaçırmamalı ve kesinlikle izlenmeli. verdiği sosyolojik ve felsefik mesajlar oldukça güzeldi benim için.

    --- spoiler ---

    hayatında zorluklar yaşayan nishimiya aslında dışarıdan göründüğü gibi değildir. bunu intihar ettiği sahnede rahatlıkla anlıyoruz. yani mutlu görünmesi, görünmeye çalışması onun gerçekte çektiklerini perdelemesinden başka bir şey değildir ve inanılmaz iyi kalpli bir kızdır. kendisine zorbalık eden ishida nın sırasına yazılan yazıları silebilecek kadar yüce gönüllüdür. felsefe kitaplarından geçen üstinsan tanımı ucudan nishimiya yı anlatır. yaşadığı zorlukları hiç bir zaman başkasını suçlayarak atlatmaya çalışmamıştır ama kendisine zarar verenlerden de uzaklaşmayı seçmiştir. yine affedecek kadar da büyük bir erdem sahibidir. bu kız intihar etmeseydi gözümde friedrich nietzschenin tam bir üstinsan örneği olacaktı. manga da okurken de beklemediğim bir sahne olmuştu intiharı. aslında bakışlarını sensei yeterince hüzünlü çizmiştir ama ben canımın istediğini anlamışım sanırsam.

    ishida ya gelirsem bence yaptığı eziyeti yeterince çekmiştir diye düşünüyorum ama kendisi yetmediğine inanıyor. affedilmesine rağmen kendisini suçlamayı uzun süre boyunca hiç bırakmadı. zorbalık yaptığı dönemde tam bir pislik ama daha sonrasında muhteşem bir insana dönüşüyor. intihar etmeden herşeyini satıp annesine para bırakması ne kadar da gerçekçi ve can acıtıcıydı. oysa nishimiya ya yaşattığı travma için küçük bir bedel gibi dursa da ishida da bir insandı ve yaptıkları, yaşadıkları ona da ağır gelebilirdi. bazı izleyicilerin gözünden bu kaçtı sanırım. bu derece ishida ya nefret kusulmasını anlamıyorum. sonradan işaret dilini öğrenmesi bile bu çocuğun ciddiyetini anlamaya yeter de artar diye düşünüyorum. ben karakter olarak çok sevdim.
    --- spoiler ---
37 entry daha
hesabın var mı? giriş yap