4 entry daha
  • eleştiri oklarının hedefi olan bir kitaptan alınan argüman. akla yakın gelse de (oruç tutan bir kişi, hamile olduğunu fark etmese bile bebeğe zarar verebilecek belli aktivitelerden uzak durmak zorundadır.), şüpheyle yaklaşmak lazım. küresel ısınmayı bir kirletici gazla düzeltmeyi öngören bir kitaptan bahsediyoruz.

    söz konusu makaleye ulaşılabilir.

    edit: makaleyi okudum. gayet bilimsel. yalnız kitaptan dolayı bu makale kötü, tü kaka, deli saçması demedim. okumadan önce "şüpheyle yaklaşmak lazım" dedim. dünyanın en iyi gazeteleri, kitapları, en aydın insanları bile yanlış bilgi verebilir. en boş beleş kaynaklardan da çok güzel bir şey çıkabilir. yine de, güvenilir olmayan kaynaklardan alınan bilgiden biraz daha fazla şüphe duymak normaldir, ad hominem değildir. kaynaktan dolayı bilgiyi hiç irdelemeden geçersiz saymak ad hominem'dir.

    bir de eleştiri var, eleştiri var. hiçbir kitap mükemmel değildir, ama yapılan eleştiri en ağır türden. haklı nedenler var. sorunun köküne değil, belirtilerine yönelik bir çözüm. karbondioksit sadece küresel ısınmaya yol açmaz, deniz canlılarının kabuk oluşturmasını engellemek gibi diğer etkileri de vardır.

    yine de, verilen başka araştırma linklerinde örneklem çok küçük. nüfus verilerinin alındığı bu çalışmadan farklı olarak kontrollü bir ortam oluşturulmuş, fakat bunlar çok daha az sayıda kişi üzerinde yapılmış.
34 entry daha
hesabın var mı? giriş yap