8 entry daha
  • rota yemekçilik tic. a.ş.

    manisa'da binlerce askerimizi tam 4. kez zehirlemiş olan şirket.

    zehirlemiş diyorum çünkü bir hata, bir ihmal 1 ay içinde 4 kez yapılmaz! bir işin başına eşeği koysan 4 kez aynı hatayı yapamaz!

    bu şirketin arkasında kim vardır? askerlerimizin zehirlenmesine kim göz yumuyor? kim çıkıp da bunun hesabını soracak?

    http://www.etha.com.tr/…in-altindan-yandas-sirket-/

    edit: 15 temmuz sonrasında demokrasi nöbeti için yemek dağıtmışlar, kimlerin neden bu şirketin önüne yattığı şimdi anlaşıldı: http://www.guneydoguguncel.com/…davranis-34784h.htm

    edit 2: haklarında haber yapan sitelere erişimi engelletmişler, google'a şirketin adını yazıp aratın. burayı da sildirirler birkaç güne, buyursunlar iki katını yazmayan şerefsizdir!

    ------------------------------------------------------------------------------

    haberin metni:

    manisa- kışlada bir askerin ölümüne neden olan yemek zehirlenmesine ilişkin hala net olarak açıklamalar yapılmazken, catering firmasının akp'ye yakınlığı ile bilinen ve adı daha önce usulsüz ihale ile duyulan rota yemekçilik olduğu ortaya çıktı. açıklama, chp manisa milletvekili dr. tur yıldız biçer'den.

    merkez şehzadeler ilçesi'nde bulunan manisa 1'inci piyade eğitim tugay komutanlığı albay arif seyhun kışlası'nda 23 mayıs salı günü 1500 asker yedikleri yemeklerden zehirlenmiş, bir asker yaşamını yitirmişti.

    chp manisa milletvekili dr. tur yıldız biçer, zehirlenen askerleri hastanede ziyaret ederek, durumları hakkında doktorlarından bilgi aldı. hastane çıkışı açıklama yapan biçer, askerlerin yedikleri hindi etinden zehirlendikleri bilgisini paylaştı. biçer, şunları söyledi: "erlerimiz, salı günü öğle yemeğinde kendilerine servis edilen hindi etini yedikten sonra rahatsızlanmaya başlamışlar. bulantı, kusma, karın ağrısı şikayetlerinin artmasıyla birlikte birçok asker ambulansla manisa merkez efendi devlet hastanesi'ne ve manisa devlet hastanesi'ne kaldırılmış. fakat aldığım bilgilere göre, hastaneye sevk edilen ilk askerlerin durumlarının 'adli vaka' olarak bildirilmemesi yönünde bir talimat gelmiş. üzerinde durulması gereken bir başka ayrıntı da şu, erlerimiz salı günü yüksek ateş, bulantı, kusma ve ishal şikayetleriyle revire başvuruyor ama kriz masası perşembe günü yani dün kuruluyor. bu yönetim boşluğudur, bir nevi güvenlik zafiyetidir. kriz büyümeden masa kurulamıyor mu?"

    şirket daha önce ihalede usulsüzlük yapmıştı
    biçer, catering şirketinin rota yemekçilik tic. a.ş. olduğunu öğrendiğini aktardı. biçer, 2005 yılında dicle üniversitesi yemek hizmetleri ihalesini alan tatal şirketinin sahipleri veysi avşar, osman avşar, ihsan altun, kemal doğan'ın (şirket ortağı), rota yemekçilik'in de sahipleri olduğunu, şirket isimlerinin avşaroğulları, çamlıca, ova, mendika, rota olarak değişse de sahiplerinin aynı olduğunu kaydetti.

    rota yemekçilik'in son olarak 7 şubat 2015'de 3 yıllığına 32 trilyona açılan ihaleyi 28 trilyona aldığını belirten biçer, şöyle devam etti: "yani bu şirketin adı, daha önce de ihalede usulsüzlüğe karışmıştır. ama buna rağmen, yetkililer adı ihalede usulsüzlüğe karışan bu firmayla iş sözleşmesi yapmaya, her nedense devam etmişlerdir. yaptıkları her işte yandaşını kayıran hükümetin yandaş şirketlerinin cebinde abd doları, ihalede usulsüzlük 'rota'ları..."

    bakan ışık'a: yemek ihalesini kim yaptı?
    biçer, açıklamasının yanı sıra, konuyu meclis gündemine taşıyarak, savunma bakanı fikri ışık'ın yanıtlaması istemiyle meclis başkanlığı'na soru önergesi verdi. bakan ışık'a kaç askerin hastaneye sevk edildiğini ve kaç askerin yaşamını yitirdiğini soran biçer, şu soruları yöneltti: "askerlerin zehirlenme sebebinin uygun koşullarda üretimi yapılmayan, saklanmaya ve yine uygun koşullarda hazırlanmayıp askerlere servis edilen hindi eti olduğu doğru mudur? hastaneye sevk edilen ilk askerlerin durumlarına ilişkin 'adli vaka' olarak kayda geçmemesine ilişkin talimat verilmiş midir? verilmiş ise kim tarafından hangi gerekçeyle, hastaneye başvuran ilk askerlerin gerçek durumu saklanmaya çalışılmıştır?"

    kriz masasının geç kurulmasının nedenini de öğrenmek isteyen biçer, yemek ihalesinin kim tarafından, ne zaman ve hangi usule göre yapıldığını sordu. kışlanın anlaşmalı olduğu catering şirketinin rota yemekçilik olup olmadığını soran biçer, şirketin sahiplerinin herhangi bir siyasi parti üyeli olup olmadığını sordu. biçer, başta hangi kışlalarda rota yemekçilik ile anlaşma olduğunun da açıklanmasını istedi.
174 entry daha
hesabın var mı? giriş yap