9 entry daha
  • 'anasının nikahında' yer alan sınav merkezidir.
    uzaklığına herkes değinmiş zaten, ona diyecek bir şey yok.
    tesisin içi ösym'den beklenmeyecek kadar titiz.
    herkes göz tarama sistemini övmüş ancak buradan ösym'ye fena davalar açılabilir. beni gözümden tanıyan sistem herkese adımı soyadımı ve tc kimlik numaramı afişe etmektedir. özel hayatın gizliliği nerde kaldı ösym? adımın soyadımın fotoğrafımın ve tc kimlik numaramın herkese afişe olmasını istiyor muyum ben acaba? çok basit bir çözümü var aslında, sistem beni gözümden yine tanır, fotoğrafım da belirir, yanında adım soyadım ve özellikle de tc kimlik numaram yıldızlarla ifade edilir (***) şeklinde. çok zor bir şey değil yani. gözden kimlik tanıyan sistemi yapan bunu da yapabilir.
    onun haricinde sınav merkeziyle ilgili gördüklerim:
    emanet dolapları mevcut ama boyları küçük - ancak anahtar ve telefon koymak için düşünülmüş, teferruata gerek yok.
    her sınıfta iki tuvalet var, ama sınavdan önce tuvaletlerin önü kuyruk oluyor. oturduğunuz yerden tuvaleti göremediğiniz için ekranlarda bir tuvalete gitme izni yer alan bir kutucuk yer alıyor. o kutucuğa tıkladığınızda size tuvalet randevusu veriliyormuş.
    ama işin komiği, her bilgisayarda yer almıyor o kutucuk - mesela benimkinde yoktu. benim durumumda diğer garibanlar da kutucuğa tıklamak yerine ellerimizi kaldıracakmışız. gözümüzden kimliğimizi tanıyan bir sistemi yapan bir tesiste biraz fazla ilkelce geldi bana.
    ayrıca 135 dakika sınavdan çıkmamak ne demektir, bunun mantığı nedir, birisi bana bunu açıklasın lütfen.
    ösym bana notunu vermiş ben de ösym'ye notumu veriyorum: 4/10.
22 entry daha
hesabın var mı? giriş yap