• kadıköy hasanpaşa'da bulunan, 3 katlı, korku temalı bir evden kaçış oyunu.

    bu bölgede sıralı birçok ev var ve şimdiye kadar gittiklerimiz arasından hiçbiri bizi hayal kırıklığına uğratmadı. (dead symphony, kusursuz kaçış - halka 2,zincir oyunu) hengame oyununun da el değiştirdiğini öğrendik ve bu yüzden şüpheyle yaklaştık. çünkü oyunlar el değiştirince yeni sahipleri genelde olaya ticarethane olarak bakıp, oyunu hiç emek sarfetmeden döndürüyorlar. ancak hengame'de durum böyle değil. yeni sahibi eğlence sektörüne uygun ve bu işe gönül vermiş birisi. oyunu devraldıktan sonra güncellemiş ve emeğini ortaya koymuş. neticede de oynanabilirliği çok keyifli, parasına değecek bir oyun çıkmış ortaya.

    benim korku evlerinden en büyük arzum bir temalarının olması ve dişe dokunur bulmacalara sahip olmaları. hikaye olmasa da olur yeter ki ambiyansı yaşayalım. hengame'deki dekor, içeriye girip kapılar kapandıktan sonra sizi bir otele ışınlamışlar hissi veriyor ve bu bizim çok hoşumuza gitti. ancak bu dekoru biraz daha detaylandırılabilirler bence. örneğin ikinci üçüncü aşamalarda yerler boydan boya halı kaplanabilir, otel havasına daha iyi sokmak için. bir de bazı sıkıntılı yerleri daha güvenli hale getirebilirler. yine de sıradan korku evlerinden kendilerini ayıracak kadar güzel bir dekorları var.

    bulmaca açısından biraz basit kaçsa da kesinlikle güzel detaylar var. zaten dolu dolu bir korku temalı evden kaçış oyununa gitmeyi göze aldıysanız bulmaca beklentiniz olmamalı. bu düşük beklentiyle gidince bulmacaları ortalama üstü bulduğumu bile söyleyebilirim. ilk kez gördüğüm bulmacalar da vardı, güzel mekanizmalar da vardı, eğlenceli olanlar da vardı ve hepsi evin içine güzel dağıtılmıştı.

    korku ise çok ama çok iyiydi. korku anlamında en çok eğlendiğim ev olabilir. belki bazı evlerde daha çok korkmuşumdur ama bunda korkmaktan yorulmadım. gerçi hepimizin sesi kısıldı bağırmaktan ama bittiğinde bir huzursuzluk olmadı, keşke bitmeseydi dedik. temaslı ve temassız korku seçeneği vardı, biz temaslısını tercih ettik. bu açıdan da bir ilk oldu benim için, iyi ki temaslı seçmişiz. patron bey, bir adım ötesini de öngörmüş ve hardcore temaslı korku dozu çok yüksek bir oyun planlamış. eğer artık klasik korku evleri sizi sarmıyorsa bir gün önceden haber verip böyle bir konsept ayarlayabiliyorsunuz. ancak önce normal versiyonunu oynamanızı öneririm.

    özetle hengame; daha çok korkutma gayesi güden, dekoruyla sizi temanın içine çeken ve bulmacaları da gayet ayarında olan son derece eğlenceli bir ev. puanım: 8/10
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap