• en uzun yürüyüşümüz olan "cumhuriyet" fikri hür, vicdanı hür vatandaşlar istedi. cumhuriyet ilan edilmeden önce olanaksızlıklar içinde bir bütün olmayı başaran milletimiz bugün de aynı birlikteliği göstermek zorundadır.
    bu mesele partilerden bağımsızdır. başta iktidar partisine oy vermiş insanlar olmak üzere 783.562 kilometrekare içindeki herkesin ülkedeki büyük küçük her şeyden sorumluluğu vardır. kantarda eksik tartılıp verilmiş ürün de, hak edilmeden alınmış inşaat ihalesi de, ekmek kuyruğunda beklememek için sözde kurnazlık yapmak da aynı ahlaki yozluğun, kayıtsızlığın parçasıdır.
    adalet yürüyüşü yalnızca mahkemelerin güvenilirliğini, yargının kimi siyasi güçler tarafından yönlendirilmesini konu edinmez. bir gün emeklilik yaşı gündeme geliyor diğer gün khk ile işten atılmalar. sonuçta atılan her adım ülkeden sorumlu olan vatandaşların, özelinde senin aklının ve vicdanının üzerindeki pası silmek için.

    anadolu tarih boyunca çok devletin gözünü diktiği bir yer oldu. hiçbiri ahlaki açıdan yozlaşmış insanlar, yetkililer kadar zarar vermedi. bu yozlaşmayı görüyorsan, hukukun çiğnendiğini yahut gücü olmayana karşı zalimce kullanıldığını görüyorsan, bir somun ekmeğe bakıp oturduğun yer sofrasında tvden yayılan mavi ışığın ekmeğine yalan bulaştırdığını görüyorsan, kızını okutmak için ceketini sattığın halde gelir adaletsiz biçimde dağıtılıyorsa, tekmeleniyorsa maden işçilerinin hemşehrileri, o tekme senin namusunla kazandığın helal ekmeğine basan ayaksa, o zaman bu yürüyüşe destek vereceksin kardeşim.

    kalkıp gidemezsin ama aklın ve kalbin gider. mühim olan yolda olan kişiler üzerinden yapılan yıldırma, bölme hareketini görmemen, meselenin bir parti meselesi olmadığını anlaman.

    peki sen ne yapabilirsin?

    sadece, "adalet istediğini belli et"

    istersen pantolonunun bir paçasını sıva gez, soran olursa bunun o yürüyüşe destek için yapıldığını söyle, istersen ceketinin yaka cebinde kırmızı kalem taşı, soran olursa adaletin altını çizmek için de, istersen her gün facebook hesabını açtığında bu yazıyı paylaş, de ki "adalet istiyorum, herkes için", karar senin, kimse sen hukuk ölçüleri içinde adalet istediğini belirttiğin için seni suçlayamaz. bu başlığın altında tüm alternatif pasif direniş desteği önerileri eğer beni duyan, gören varsa arka arkaya yazılacaktır.
    adaleti dilinden, gündeminden düşürme. adalet istiyorum deyince seni herhangi bir partinin yandaşı olmakla sanki bu hukuka aykırıymış gibi suçlayacaklar.
    ben herhangi bir partinin yandaşı değilim.
    adalet istiyorum. ülkemde yıpratılan bir kavram olsun istemiyorum adalet.
    hakkım olanı gönül rahatlığıyla alabilmek, özgür ve eşit olmak istiyorum. içtiğim çorbanın içine kodamanlar tükürmüş gibi hissetmek istemiyorum.
    yalnızca kuru ekmek ve tanesi olmayan hoşafla askerlik yapmış insanların ruhunun önünde, ülkemi yaşanır bir yer yapmak ve vicdan borcumu ödemek istiyorum.

    korkma! istiklal marşının ilk sözcüğünü unutma.
    ülkenin yüzünü gülümset.
37 entry daha
hesabın var mı? giriş yap