• kısaca düs.
    temel amacı türkiye’deki devlet üniversiteleri ve bu üniversitelere bağlı fakülteleri akademik teşvik performanslarına göre sıralamak olan liste.
    ilk olarak 2016 (2015 yılı performansları) yılında yürürlüğe giren akademik teşvik programı 2017 yılında da (2016 yılı performansları) devam etti.
    2017 listesi şöyle:
    https://www.akademikpersonel.org/…i-yayimlandi.html
    * liste bize neyi gösteriyor?
    - üniversite akademisyenlerinin, akademik anlamda ne düzeyde aktif olduklarını...
    * peki liste neye, hangi kriterlere bakılarak hazırlanıyor?
    - akademisyenlerin projelerine, araştırmalarına, akademik yayınlarına, tasarımlarına, sergilerine, patentlerine, alınan atıflarına, uluslararası tebliğlerine ve alınan ödüllerine. 9 kriter başlığı var. bir akademisyenin sistemde puanlanması için bu alanlardan en az 30 puan alması gerekiyor. en yüksek puan sınırı ise 100. 2016 yılında hazırlanan listede 100 puan alabilen sadece 255 akademisyen vardı. devlet üniversitelerinde görev yapan 120 bin civarındaki öğretim elemanının sadece 25 bin 988'i otuz puanı geçebildi. ayrıca profesörlerimizin puan ortalaması 52, doçentlerin ortalaması 49, yardımcı doçentlerin ve araştırma görevlilerinin ortalaması 45 puan oldu. (2015 yılı verilerine bakılarak hazırlanan 2016 listesinde.)
    * üniversite sıralaması nasıl yapıldı?
    - üniversiteler tarafından duyurusu yapılmış nihai puanlar, öğretim elemanı sayısına oranlanarak sıralama yapıldı...
    * bu araştırmaya katılmayan üniversiteler var mı?
    - var, 10 tane:
    itü; odtü; anadolu üniversitesi...
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap