131 entry daha
  • öncelikle ankara barosunun web sitesinden c/p:
    "6502 sayılı tüketicinin korunması hakkındaki kanunun 80 inci maddesine aykırı olarak piramit satış sistemini başlatan, düzenleyen veya toplantı, elektronik posta veya diğer birçok kimsenin de katılımını sağlamaya elverişli yöntemlerle yayan veya böyle bir sistemin diğer bir şekilde yayılmasını ticari amaçlarla destekleyenler hakkında 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı türk ceza kanununun ilgili hükümleri uygulanır"

    yani diyor ki; ponzi şeması, saadet zinciri, piramit sistemi vs. bunlar yasa dışıdır! değişik isimlerle pazarlanmaya çalışılsa da vergilendirmesi meçhul olan bu sistemler hem devlete hem vatandaşa zarar verir, sadece tepedeki adamlara kazandırır.

    şimdi hikaye zamanı; üniversitede şark kurnazı ev arkadaşım (bkz: bir arkadaş ekolü) bir gün eve geldiğinde çok heyecanlı bir şekilde anlatmaya başladı; "olm bir kız yanaştı kantinde, bildiğin iş oldu ha! (burada facebook'dan kızı göstermeye koyulur. görenlerin dibi düşer şayet kız jilet. bizim eleman ise değil, hiç değil) muhabbet etti, takılalım mı falan dedi". bizi aldı bir hayret tabii.
    neyse ertesi akşam sanırım bu kızla buluşmaya saçını başını yapıp, süslenip, öğrenim kredisinin yarısını basarak aldığı ayakkabılarını giyerek giden bizim kamil, 2-3 saat kadar sonra döndüğünde olayı bize aktardı. kızla buluşmaya gittiği kafeye vardığında masada oturan diğer elemanı görünce ilk hayal kırıklığını yaşıyor tabii ama bozuntu yok. kız tam tekmil dress to kill, eleman da dress to impress. velhasıl kelam kız biraz flörtöz muhabbetten sonra yumurtluyor mevzuyu; herbalife!
    bizimki bunların zırvalarını dinliyor ama yüzü gülerken içi kan ağlamakta. biz olayı dinleyenler ise içten içe kızla ilgili oh çekmekte*
    velhasıl kelam kız bir çok defa bizimkini aradı ama bizimki çulsuz zaten verecek parası yok. sonunda vazgeçti. zaten kızı bir daha da kampüste göremedik ne hikmetse. umarım hedeflerine ulaşmışsındır jilet kız. kira/fatura borcu duruken, insanları etkilemek için elindeki parayı kıyafete basan kekolardan voliyi vurmaman için bir neden göremiyorum
254 entry daha
hesabın var mı? giriş yap