• önedit: başlığı telaşla 21 mayıs olarak açmışım. 21 haziran 2017 olarak düzeltilmesini rica ediyorum.

    az önce olan olayın sıcaklığıyla ne yapsam bilemediğim için buraya yazıyorum.

    eşimin telefonuna banka şifresi yanlış girildi diye bir mesaj geldi ve müşteri hizmetlerini arayıp karta bloke koydurduk hemen. daha sonra internet bankacılığından hesabı kontrol etmemizle başımızdan aşağı kaynar sular döküldü. hesaptaki yaklaşık 18 bin lira civarındaki para çok kısa süre içinde çekilmiş. tüm para 1500 tl, 3000 tl gibi meblalarla havale edilmiş ve atm'den çekilmiş. telefonla bankayı aradık ama onlar da sadece hesaba ve karta bloke koydular ve yarın önce şubeye sonra savcılığa gitmemizi söylediler.

    kart vadesiz hesap kartıydı ve hiç bir uyarı sms'i gelmeksizin eşimin biriktirdiği tüm para bir anda buhar oldu.

    başına bu tarz bi olay gelen varsa ya da yol gösterebilecek birileri olursa çok sevinirim.

    güncelleme: paranın bir kısmı atm'den nakit olarak çekilmiş, bir kısmı da atm'den havale edilmiş. para çekilme olayı bugün gece saat 00:00'dan biraz önce başlıyor ve kısa sürede hesap boşaltılıyor. sabah önce bankaya sonra savcılığa gideceğiz. elimizden başka ne gelecek bilmiyorum. yapı kredi bankası'nın tavrını sabah göreceğiz. bakalım emanet ettiğimiz paramızın çalınmasına göz yumup ne haliniz varsa görün mü diyecekler, yoksa sorunu hemen çözecekler mi.

    güncelleme 2: arkadaşlar banka kartı elimizde, yani çalınma durumu yok. bankanın bize gönderdiği tek mesaj olan şifreniz yanlış girilmiştir'i gönderdiği saat 00:04 ve zaten o ana kadar bankadaki tüm para boşaltılmış. mesajı görür görmez arayıp hesabı bloke ettirdik ama çok geç olmuştu.

    güncelleme 3: mesaj atan, destek veren herkese çok çok teşekkürler. sabah erkenden bankaya gidip durumu anlattık ve işlemlerin bize ait olmadığına dair dilekçeyi verdik. sağolsun şubedeki görevli arkadaş da çok sakin ve anlayışlı bir şekilde ilgilendi. hemen ardından savcılığa gidip şikayette bulunduk. savcılıktan aldığımız tutanağın bir kopyasını vermek üzere bankaya döndük ve bankada sıra beklerken yapı kredi genel müdürlüğünden bizi arayıp parayı iade ettiklerini söylediler. hazır bankadayken hesabı kontrol ettirdik ve havale işlem ücretleri dahil bütün zararımızı karşıladıklarını gördük.

    hem şubede söylenenlerden hem de burada yazılanlardan sürecin uzayacağını düşünüyorduk. çok şükür yapı kredi bizi mağdur etmedi. 12 saattir yaşadığımız can sıkıntısı ve stres mutlu bir şekilde sonuçlandı. yapı kredi'de işlemin bu kadar çabuk sonuçlanmasını sağlayan görevlilere ve duyarlı bir şekilde destek olan yazar arkadaşlara müteşekkiriz.

    son güncelleme: bazı yazar arkadaşlar yapı kredi virali olma ihtimalinden bahsetmişler. keşke öyle olsaydı da bu travmayı hiç yaşamasaydık.

    benzer bir durum başka bir yazar arkadaşın da başına gelmiş (bkz: 22 mayıs 2016 iş bankası hesabımın boşaltılması) ve benzer şekilde aynı gün içerisinde iş bankası tarafından da para iade edilmiş. olay bizim açımızdan hızlı bir şekilde olumlu sonuçlansa da yaşanılan durum insanı bankalara karşı ister istemez tedirgin ediyor. ek olarak hangi banka bu tip olaylarla anılmak ister arkadaşlar? böyle büyük bankalar belki sosyal medyayı iyi takip ediyor ve buradaki destek işe yarıyor, belki de dolandırıcılığın bariz olduğu vakalarda hızlı hareket ediyorlar, bilmiyoruz.

    tekrar destek veren herkese çok çok teşekkür ederim.

    benzer olayların yaşanmaması ve olası tedbirler için şu entry'e göz atmakta da fayda var (bkz: #68973707).
91 entry daha
hesabın var mı? giriş yap