1756 entry daha
  • evet. dün gece sanki dünyanın en önemli şeyiymişçesine beşe kadar oturdum bitirdim ben bunu. uykum yoktu çünkü.

    son bölümün son sahnesi can manay'ın karizmasının yıkıldığı sahne olmuştur. zira bu noktaya kadar can manay türlü taktiklerle duru'nun hayatına sızıp onu etkilemiş gibi görünse de duru'nun daha önce can'ı görüp ondan hoşlanmış olduğunu anladık. duru bu yüzden can'ı hayatından uzaklaştıramadı, çünkü zaten en başından can'ı istiyordu. tek yaptığı şey can'ın yaptıklarına uyum sağlamaktı. bu da tekrar benim bir şeylerin yoktan var edilemeyeceği yönündeki savımı desteklemekte.

    deniz dizide basiretsiz bir karakter gibi görünebilir ama aslında bence takdir edilmesi gereken bir karakter. evet bütün dizi boyunca duru'yu yalnız bırakmış gibi görünüyor ancak adamın bütün sezon boyunca yaptığı tek şey kendi doğrularından ve ideallerinden ödün vermemekti. adam kendi içinde tutarlı yani. deniz'in kendine belirlemiş olduğu bir hayat tarzı var ve bundan hiçbir kadın için vazgeçecek bir adam değil, ki bu bence takdir edilmesi gereken bir şey. bu duru'yu sevmediği anlamına gelmiyor, sadece duru ve deniz birbirlerine uygun değillerdi o kadar. çünkü duru bir adamın hayatının merkezinde olmak isteyen bir kadın, deniz bir kadını hayatının merkezine koyacak bir adam değil. kaldı ki bence can'dan çok daha hoş bir adam.

    bütün bir dizi boyunca can'ın duru'ya "sen minnoş bir ev kedisi değilsin" dedikten sonra vanilla sex'in dibine vurmaları çok ayıp oldu. o ikisinin sevişmesinin özel olduğunu hissettirme yöntemi herhalde. en azından duru'nun can'ı bi duvara yapıştırmasını falan beklerdim. o sahneye şefkat değil tutku yakışırdı. ha ama hakkını verelim "tadını çıkarmak" deyiminin bildiğin görüntülü karşılığını yapmış adamlar. durunun seviştikten sonraki o kendinden emin surat ifadesini kürekle suratına sabitlemek istedim, bi de o var tabi.

    kitap bu şekilde bitiyordu. diziyi nasıl devam ettirecekler merakla bekliyorum.

    o değil de beşe kadar oturup dizi izleyecek ne vardı?

    bu da gereksiz entrylerimden biri olarak burada dursun madem.
2023 entry daha
hesabın var mı? giriş yap