• yeni yeni pişmeye hazır yemek sitelerinden bir diğeri. bu sitede farklı olarak geziler ve kişisel deneyimler daha çok yer alıyor. kurucularından birinin aynı zamanda bir yemek dergisinde çalışması fotoğraflara profesyonel yaklaşımlar getirse de aslında tamamen amatörce bir amaçla kurulmuş bir site. hani klasik beyaz yakalı insan geyiği vardır ya bir kafe açalım şunu şöyle bunu böyle yaparız diye. bu sitede aynı şekilde kurucunun dostane konuşmalarıyla ortaya çıkmış taptaze bir site. gelin kurucusunun ağzından site öyküsünü okuyalım;

    "merhaba
    bambaşka bir çağın içine giriyoruz. yemeğe olan bakış acımız, beklentilerimiz değişiyor. trendler her geçen gün daha hızlı tüketilen, gerçek kimliğimizden uzak hale geliyor. bir yandan merak eden ve popüler olana meyilli doğamızdan ötürü kendimizi onların içinde buluyoruz, öte yandan ise özümüze çoğu zaman sırtımızı dönüyoruz. peki ne yapacağız? burada, tam da şuanda? konuşacağız, okuyacağız, birlikte öğreneceğiz, tanışacağız ve özlemle anacağız. unutamadığımız şeyler var, büyük sofralar, sobanın üstünde kızaran ekmek kokuları, ninelerimizin bayramda güç bela kurduğu coşkulu sofralar, yaz tatilinde köyden gelen akrabanın getirdiği biber kokusu… ve dahası… dünyanın en özel coğrafyalarından birinde yaşıyoruz. çok geçmeden gözümüzü açıp yemek yemenin, yapmanın, pişirmenin ve uzun sofraları paylaşmanın hazzına varmalıyız. bilgi de yemek gibidir. bilgi oburu olmalıyız. tabakları da öğrendiklerimizi de paylaşmanın yeri burası.

    şimdiden hepimize afiyet olsun…"

    kendisi aynı zamanda bir şair. hem de en ödüllüsünden. hediye olarak kitabı basılanından. başarılarının devamını dilemekle beraber haftasonu tadı damağımızda kalan ekmeğin tarifini inatla beklemekteyiz efenim.

    link için: https://foodontheroot.com/
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap