• farklı şeyler deniyen yapımlar oldum olası hoşuma gitmiştir ve houseki no kuni o serilerden birisi olacak sanırım. 2017 yaz ayında yayınlanacak bu anime bu sezonda yayınlanacak diğer animelere nazaran orjinal hikayesiyle, en azından benim açımdan daha çok ön plana çıkıyor.

    haruko ıchikawa'nın aksiyon-fantastik mangasından uyarlanacak bu anime houseki adlı yeni yaşam formlarının hikayesini konu alıyor. bu insana benzeyen yeni yaşam formlarının bedenleri bir mücevher kadar değerli ve kristalden oluşmuş. dışarıdan bakıldığı zaman insanın gözünü alan mükemmel bir zarifliğe sahipler. lakin tsukijin adlı ayda yaşayan düşmanları houseki'leri öldürüp, onları işleyerek bir nevi dekorasyona çevirmek istiyor canlarını adeta hiçe sayarak. o yüzden 28 houseki bir araya gelerek tsukijin istilacılarına karşı amansız bir mücadele başlatıyor. her bir mücevher yani houseki'nin ayrı bir görevi var. bazı taşlar savaşçı bazı mücheverler ise medic görevi üstlenerek tsukijin'lere karşı koymaya çalışıyorlar. lakin serimizin ana karakteri phos'un zayıf ve kırılgan bir bedene sahip olduğu için herhangi bir görevi yok taşlar arasında. zümrüt renginde çok güzel bir renge sahip olan bu müchever kendisine bir görev verilmediği için direnişe katılamıyor. her ne kadar aydaki düşmanlarına karşı savaşmak istese de, mücheverlerden sorumlu kişi olan adamantine tarafından başka bir göreve atanıyor. bundan sonraki görevi, tüm houseki'lerinin de kaderinin bağlı olduğu doğa tarihi ansiklopedisi üzerinde çalışmak ve içinde bulunduğu dünyanın bilinmeyen yönlerini ortaya çıkartarak houseki'lerin karanlık tarihlerine karşı ışık tutmaktır.

    gelecek ayın 19'unda televizyonda yerini alacak bu orjinal yapımın fragmanlarını aşağıdaki linklerden izleyebilirsiniz:

    https://www.youtube.com/watch?v=_oqx0kkqvsk
    https://www.youtube.com/watch?v=jl3vytc1140
    https://www.youtube.com/watch?v=lacyzr1gyui

    entry boyunca hikayeden kısaca bahsederken karakterlerin cinsiyetlerine değinmemeye çalıştım elimden geldiğince. çünkü houseki'lerin herhangi bir cinsiyeti yok. her ne kadar dışarıdan bir kadın karakter olarak gözükseler de kendilerini erkeksi zamirler ile ifade ediyorlar. o yüzden bu karakterlere sürekli yeni yaşam formu dememdeki asıl amaç; houseki'leri insan olarak değilde aslında insan forumuna bürünmüş yaşayan mücheverler olarak düşünmemiz daha doğru olur. mangasının ilk on bölümünü okumuştum zamanında ve farklı konusuyla beni bambaşka diyarlara götürmüştü. o yüzden anime adaptasyonunu görünce hemen bu sezonda yayınlanacak kaliteli bir kurguya sahip tek anime olacağını düşündüm. şimdi mangasını kalıdığım yerden tekrar devam edesim var ama animasyonları ve müzikleri fragmanında gayet güzel göründüğü için oturup animesini izlemek daha mantıklı sanırım bu noktadan sonra. kısacası orjinal fantastik seinen serilerinden hoşlanan biriyseniz benim gibi bu seriyi de güzel kurgusu ve insanı derin düşüncelere sevkeden temalarından dolayı gayet çok seveceksiniz.
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap