5 entry daha
  • gecen bir arkadas geldi "olm sana bir belgesel acacagim etten soguyacaksin" dedi, ei dedim bakalim neymis. daha en bastan fos ama "dur bakalim nereye baglayacak" merakiyla izlettiriyor kendini.

    adam bilmemne kurumuna telefon aciyor, neymis bilmemnerenin listesinde kanserojen olarak belirtilen yiyecekleri sitenize onerilen yiyecek olarak koymussunuz diyor. o bilmemne kurumunun destek hattinda 8-5 asgari ucretle calisan adamin da buna bilimsel bir aciklama yapabilecegini bekliyor. bu tamamen kotu niyetli veya tarafli bir yaklasim. abd'de yasayan herkes bilir boyle kurumlarda telefonu ilk acacak kisinin boyle derin sorulara cevap verebilecek seviyede egitimli olmadigini. bu adam da biliyor ama salaga yatiyor, ki bocek gezen firini basan ugur dundar edasiyla "woaa bak bi de bilmiyorlar" tribine girebilesin.

    arkadasi en bastan ikaz ettim bunun bullshit olduguna yonelik cunku herifler rastgele makalelerden cumle cimbizlayip bir de "bilim de bunu destekliyor" tribine giriyorlar. bu makaleler nerede yayinlanmis, hangi peer reviewdan gecmis bahseden yok. et tavuk vs. kotulemelerini anladik da herifler deniz ve sut urunlerini de kotulemeye basladiklarinda arkadasim da ikna oldu sonunda bunun bir vegan bullshit olduguna.

    bir de tabii atarli bilimadami da var icinde. onu da "buyuk endustri tarafindan satin alinmis bilim adamlari" efsanelerini koruklemek icin.

    icinde yok yok belgesel. gunumuzdeki gluten-free takilip "gluten ne abi peki?" diye sordugunda mavi ekran veren "internette okudum bu diyet cok iyi : )))"cilere vegan masturbasyon cektirmek icin tasarlanmis "belgesel"

    beslenmeyle ilgili boyle tarafli belgeseller yerine sunun gibi kaynaklari inceleyip, kendi kararinizi kendiniz verebilirsiniz:
    https://www.audible.com/…clear-audiobook/b00dh9tsvs
65 entry daha
hesabın var mı? giriş yap