5 entry daha
  • 20'li yaşları güzel özetlemiş bir şarkıdır. belki hala o evredeyimdir bilemiyorum. akustik versiyonu hakikaten güzeldir;
    ister içsel ister şehirleri geçip, kıtaları aşmalı olsun insanın yolculuktan neden bu denli korktuğunu sorgulamış şarkıdır. cevabı da vardır buna. beklenti... madem ki kendi güvenli bölgemizden* ayrıldık, kutlamalarla karşılanıp, havada havai fişekler görüp,en azından anlık bir mutluluk* yaşamayacak mıydık?
    beklemek... aktifmiş gibi görünen dünyanın en pasif eylemi. fazlasıyla tehlikeli. diğer tehlikesi de bekledikçe idealin genişlemesi ve artması hem de hiçbir şey yapmazken, hiç çabalamazken. ama bize öyle görünür, bi nevi ilüzyondur, seraptır. sadece bekleyerek çabaladığımızı sanar, kandırırız kendimizi. taa ki.. ta ki hiçbir şeyin gelmediğini fark edene dek. orada sonsuz bir boşluk hissi, bir kör kuyuya düşmüşlük*. işte tam da o an, o eşik sizin makus talihinizi yenebilme kudretine en yaklaştığınız yerdir. o kuyuda bekleyip, düşüncelerinizle meşgul olup*, daha da bekleyecek misiniz yoksa kafanızı kaldırdığınızda gördüğünüz o küçük ışığın aydınlığına tutunup derin bir yolculuğa başlayacak mısınız?
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap