• ben. bugün diplomamı aldığımda ise cezanın silinmediğini öğrendim.

    belki hatırlarsınız okulumda bir sergi açılmıştı. (bkz: sosyal bilimler lisesindeki aşırı bilimsel sergi) ben bu sergiyi gördüğümde oradan kaldırılması için çabaladım. müdüre o serginin oradan kaldırılması gerektiğini belirttim ama işime bakmam gerektiğini söyledi. birkaç saat sonra ekşi'ye yazdım ve gündeme düştüğünde haber sitelerine de düştü ve sergi apar topar kaldırıldı. serginin bulunduğu yerde kameralar olduğu ve sergiye ait fotoğrafları bizzat çektiğim için kendimi saklamadım. zaten saklamam için bir sebep yoktu çünkü kamuya ait bir kurumda, okulun giriş kapısının önünde ve herkesin görebileceği bir yerde açılan sergiye ait fotoğrafları paylaşmıştım. yazdığım yazıda herhangi bir hakaret unsuru yok, dilerseniz bakabilirsiniz. kamuya ait bir alandaki sergiyi paylaşmak suç değildir ve ben bir suç işlemedim. şayet okul hakkında yazı yazmak suç olsaydı ve okulun fotoğraflarını çekmek uzaklaştırılma sebebi olsaydı, okulda 400 kişi varsa 300ünün instagram'da yaptığı paylaşımlardan dolayı uzaklaştırılması gerekirdi.

    serginin gündemde olduğu süreçte bana hiçkimse bir şey söylemedi. fakat 5-6 gün sonra okul müdürü yanına çağırdı ve yanında emir erleriyle birlikte bana bağırdı çağırdı. yazıyı silmem için beni tehdit etti, ben de silmemekte ısrar ettim. daha sonra dışarı çıkardı beni ve sınıfa geri döndüm. birkaç dakika sonra rehber öğretmeni beni çağırdı ve disiplin işlemlerinin başladığını söyledi.

    o yazıyı yazdığımda okul idaresiyle epey sorun yaşayacağımı biliyordum ama yaptığım bir suç olmadığı için okuldan uzaklaştıracaklarını tahmin edememiştim. ilk başlarda epey direndim, "okul hakkında yazı yazmak" bir disiplin gerekçesi olmadığı için itiraz ettim. dava edeceğimi söyledim ama benimle anlaşma yoluna gittiler. (sanki ticaret yapıyoruz.) suçu sene sonunda sileceklerine dair okul idaresi bana söz verdi. benim amacım o sergiyi oradan kaldırmaktı ve başarmıştım. zaten silecekleri bir disiplin cezası için sınav senemde kimseyle uğraşmak istemedim. isterlerse 1 hafta uzaklaştırsınlar zaten silinecek diye düşünmüştüm çünkü söz vermişlerdi.

    başarısız bir öğrenci değilim. bunları anlatmak hoş değil ama kendimi savunabilmek adına söylemem gerekiyor. benim 12. sınıf karne ortalamam yüz üzerinden doksan sekizdi fakat e-okul sisteminden iki adet takdir belgem bu cezayı aldığım için silindi. daha önce youth exchange and study projesinde edindiğim başarıyla 17 yaşında educationusa programında yapılan bir proje sayesinde amerikan büyükelçisi john bass ile görüştük. geçen senenin yazı kaliforniya'ya gitmek için amerikan hükümetinden burs aldım. başarısız, haylaz bir öğrenci değilim ve daha önce hiçbir disiplin cezam yoktu.

    okul içinde sigara içmenin kınama cezası, okulda açılan bir sergiyi paylaşmanın uzaklaştırma cezası olduğu bir okulda okul arkadaşına çatalla saldıran öğrencinin disiplin cezası okul sonunda siliniyor ama benim cezam kayıtlara işleniyor. sileceğiz diye söz veriyorsunuz ve beni dava etme kararımdan vazgeçiriyorsunuz ama sözünüzü tutmuyorsunuz.

    edit: e-okuldan takdir belgesinin silinemeyeceğini söylemiş bir yazar. ayrıca yazmak istedim buraya. aç bak bakalım yönetmeliği, disiplin cezası olan öğrenciler belge alabiliyorlar mı.
73 entry daha
hesabın var mı? giriş yap