• hem hayatımda seyrettiğim en güzel filmlerden hem de hayatımda gördüğüm en underrated filmlerdendir. frodo reyizin en sevimli halini izlemek de ayrı bir keyif.

    çocuk istismarına dikkat çekmek için yazılmış bir kitaptan yola çıkan film, üvey babaları tarafından şiddet gören çocukların hayal dünyalarını olabilecek en gerçekçi, en naif şekilde anlatır. underrated olmasının sebebi ise filmin sonunu pek çok kişinin anlayamamış olmasıdır. insanın hayalgücünü bir çocuğun gözünden düşünmeye zorlaması, psikopat üvey baba'yı canavar figürüne dönüştürmek için yüzünün film boyunca çok az gösterilmesi gibi ince detaylar barındırır.

    --- spoiler ---

    filmin sonuna dair genel iki teori var. birincisi, bobby'nin aslında gördüğü şiddeti bastırmak için mike'ın hayal dünyasında yaşayan bir karakter olduğu ve kral'ın tutuklanmasından sonra bobby'yi kendince yok etmek için uçurmasıdır ki bence bu değil.

    ikincisi de bobby'nin kral'ın elinde ölmüş olması ve mike'ın böyle bir sonu kabul edemeyip uçan metal araba tasarlayarak kardeşini "güvenli yerlere uçurduğu" ki bence doğru olan bu. bunu sonradan gelen kartpostallardan ve özellikle de "ne zaman çocukluğuma dair hislerimi kaybetmeye başlasam bir kartpostal alıyorum" cümlesinden anlayabiliyorum.

    -- spoiler ---
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap