8 entry daha
  • *küçük ve kayalık bir ada.

    *başkentte kalıp tüm adayı günübirlik gezebilirsiniz. her yer -kuzeyi hariç- 10-20 km. mesafede. kuzeyde pek bir şey yok o yüzden giden de az.

    **vathi kasabası bir çeşit fiyort ve şahane bir kasaba. zaten türk yatları es geçmiyor, herkes orada. kumsal yok ama betondan denize atlanıp yüzülüyor.

    *vlihadia plajı güneyde ve organize değil. havlunuzla gidip yüzebilirsiniz. ama restoranlar var.

    *maosuri plajı, myrties plajları yan yana. güzel bir deniz ve organize. aegean restoran türkler arasında pek bir meşhur ama şöhreti hak ediyor, çok lezzetli bir menü var.

    *myrties den karşıdaki küçük ada telendosa botlar kalkıyor. adam başı 2 euro verip gidebilirsiniz. telendos'da 50-100 kişi yaşıyor ve 10 kadar restoran ve çeşitli pansiyonlar var. sessiz, sakin tam kafa dinlemelik bir ada. bu arada orada kışın kimse yaşamıyormuş.

    *gezmek için 2 gün yeter de artar bile. sokaklar çok dar, kiralayacaksanız mini araç kiralayın.

    *nasıl gidilir: kalimnos'a kos-merkez limandan dodakanisos firmasının feribot seferi var. ayrıca kos-mastichari kasabasından da feribot -anem ferry- kalkıyor ve bilet fiyatları neredeyse yarı yarıya. mastichari , kos merkeze 20 km ve otobüsle gidilebilir. o yüzden tercihinizi buna göre yapın. hele aracınız varsa ve araçla geçecekseniz kesinlikle mastichari'yi tercih edin. şöyle ki ; merkezden kalimnos'a araç tek yön 59 €, mastichari'den 17€. tercih sizin.
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap