5 entry daha
  • a-ferin : bir ilaç adı.

    bu ilaç, içen kişilerde sanrılara neden olur. ilacı içen bireyler bunun farkındadır ve zaten bu sanrıları görmek amacıyla bunu yaparlar.
    adından da anlaşılacağı üzere, kişiler takdir edildikleri ve aferin aldıkları sanrılara kapılabilmek için böyle sapıkça bir girişimde bulunurlar.
    anlatımı bir örnekle güçlendirmek gerekirse : artık kazık kadar olmuş birey, hiçbir konuda başarı elde edememektedir, belirsizlik, tatminsizlik, ne istediğini bilememek, sinir bozucu bir kısır döngü, kıstırılmışlık duygusu kişinin benliğini sarmıştır. eski çocukluk günleri de geride kalmıştır. ne bir aferin diyen vardır, ne de bir takdir eden. bunun üzerine kahramanımız adeta intihar edercesine bir kutu aferini içer ve kendini hastalıklı sanrıların kucağına bırakır.

    bu sanrılarda çeşitli kimseler ; ana-baba, öğretmen, arkadaş, yakın çevre, işveren, işalan, yargıç, polis, doktor, mühendis, seksi kız arkadaş, .. vb. ; çeşitli figürler, kahramanımızın başını önden arkaya tatlı tatlı okşamakta ve " aferin , aferin " demektedirler. ancak tam olarak ne için aferin dedikleri belli değildir. yine de önemli olan aferin almanın verdiği dayanılmaz haz ve hafifliktir.

    aferin alırken dikkatli olunmalı, sanrıların gerçek hayatla kolaylıkla karıştırılabileceği unutulmamalıdır. daha da ileri gidilirse, aferin içen kişi olur olmadık şeyler için arkadaşlarından ve çevresinden hastalıklı aferinler almaya başlayabilir. çok daha ileri vakalarda kişi, kendini bir kucakçının kollarında seri aferinler alırken bulabilir.
52 entry daha
hesabın var mı? giriş yap