28 entry daha
  • fetö'nün açık bileti olan sınav. vatandaşa haksızlık veya yabancıyı eğitime teşvik ile alakası yok bu sistemin. sistem açık ve net; fetö kendi öğrencilerini transit bir şekilde türkiye cumhuriyeti üniversitelerine alıyor, borçlandırıyor, mezun ediyor ve gerek bu ülkede, gerek kendi ülkelerinde istediği gibi kullanıyor.

    milli eğitim bakanlığı, zamanında bu örgüte referans veya destek olsun diye yabancı ülkelerde okullar açılmasına izin vermiştir. bu okullar fetö'nün kontrolündeydi ve öğrencileri özenle seçiyorlardı. bu öğrenciler ya kendi kabilelerindeki ailelerin çocuklarıydı ya da o ülkenin güçlü kimselerinin evlatlarıydı.

    mesele liseyi yurt dışında bitirmeleri ve sınav engelini aşarak istenilen bölüme yerleşmeleridir. yerleştikten sonra kendi ev veya yurtlarında barınmaları sağlanıyordu. özellikle yabancı ülkelerin güçlü ailelerine mensup kimselere çok fazla müsamaha gösteriliyordu. on yıllarca hep bu şekildeydi, bilmeyen yok.

    örneğin cidde'de meb okul açıyor. bu okula fetöcü militanlar öğretmen olarak gönderiliyor, resmi görevli değilse bile örgüt finansı ile ek eğitimler veriyorlardı. bu şahısların çocukları ise bu okullarda okutuluyordu. mezun olduktan sonra türkiye'ye gelerek yös adlı abidik gubidik sınava tabi tutuluyorlardı. elbette anadili olan türkçe ile sınavı geçen bu kişiler istediği bölümü okuyabiliyordu. bu bölümlerden mezun olanlara sınav soruları dağıtılıyor, devlet kadrolarına yerleştiriliyorlardı.

    15 temmuz'dan sonra bu sona mı erdi? elbette hayır. hala fetö talebeleri okumaya devam etmekte. rektörü ve yönetiminin yarısı fetö'den tutuklanan uşak üniversitesini ele alalım mesela. geçen yıl türkiye'nin en çok yabancı öğrenci alan üniversitesi uşak üniversitesidir. afganistan, somali, iran, türkmenistan, özbekistan, azerbaycan, ırak, senegal... nereden bulmuşlarsa, hepsini getirip fetö evlerine yerleştirip okutmuşlar. bunların geçmişine bakılırsa fetö ile okul olsun, ev olsun, istikamet olsun her yönden bağlantıları tespit edilir.

    peki devlet bunun için ne yapıyor? cevap, elbette "hiçbir şey". devletin yabancılar dairesinde bu kimselerin kaydı mevcuttur. bunların ikamet adresleri mevcuttur. yapılacak ufak bir savcılık soruşturmasında her şey ortalığa dökülecektir. hatta sadece bunlar değil, yetenek sınavlarından çatır çatır geçirilen öğrencilerin üzerinde durulursa kripto akademisyenler de ortaya çıkacaktır. sadece bu değil, yeterlilik isteyen bölümlere alınmış öğrenciler mercek altına alınırsa bir bütün fakülte idarecileri elekten düşecek, esas temizlik işte o zaman başlayacaktır.

    nedense buraya kimse dikkat çekmiyor, bu kısım ile kimse ilgilenmiyor. üzerinde durulması gereken, müdahalenin şart olduğu bir durumdur. küçük bir araştırma ile her yıl 130.000 küsur öğrenci bu yol ile ülkemin mekteplerine alınıyor. bunlar genellikle fakir ülkelerden gelen öğrencilerdir. nasıl geçindikleri, ne ile kira ödedikleri, hangi vasıta ile hayatta kaldıkları kocaman soru işareti...
55 entry daha
hesabın var mı? giriş yap