164 entry daha
  • abartılan cümledir.
    benim gibi biri kitap yazsa "oley be kitap yazıyorum, çok havalıyım" olabilir mesela. zaten 7 satarım, 7 arkadaşım var çünkü 7 uğurlu rakamım.
    neyse dağıldım yine, ben iyi bir kitap alıcısıyım. potansiyel "müşteriniz" olarak kitap yazıp satmak isteyenlere, tanımadığım bir yazara nasıl şans verdiğimi söylemek isterim.

    arka kapağı okumam, ilk sayfayı okumam, kitabın adına bakarım, eğer reklam sloganı gibi, kelime oyunlu gibiyse direkt pas geçerim.
    sonra rastgele bir sayfa açarım ve o sayfadan uzunca bir paragraf okurum. puntolar büyükse, sayfalar dolsun diye habire diyaloglu tek satırlar döşendiyse, imla hatası varsa bye bye.
    okuduğum paragraf bendeki bir duyguya dokunduysa, merak uyandırdıysa, aklımı karıştırdıysa ve hatta belki sinirlendirdiyse başka bir sayfayı daha açarım ve tekrar okurum. benzer hisler varsa alırım kitabı. yeni bir yazar veya ünlü tanınmış bir yazar olması beni çok etkilemez. sadece beğenmezsem ünlü olanı daha çok gömerim. eğer beğendiysem yeni yazarı daha çok överim.

    ilk cümleye takılmayın, ilk cümle ilk görüş gibidir evet ama genelde aşık olduğumuz insanlara ilk gördüğümüzde değil, onu tanıdıkça, derinlerine indikçe, bize yeni bir şeyler öğrettikçe aşık oluruz. işte kitap da öyle, en azından benim için.
956 entry daha
hesabın var mı? giriş yap