44 entry daha
  • bugün sinemada da izledim. eleştirilecek tek bir yanı var oda aksiyon sevenlerine göre dram ve karakter analizi uzun olması. müthiş bir aksiyonla başladı aynı şekilde müthiş bir aksiyonla son verildi.

    spoiler kısmına geçmeden önce ben saf aksiyon bekleyen biri olmadım. filmden hiç sıkılmadım çünkü kendi kendime karakter analizi yapacak müthiş bir zaman verdiler. beynim olayı çözmek isterken o kadar güzel dramla aktarıldı ki bir anda kendimi bir ape olarak hissettim.

    ağır spoiler!
    --- spoiler ---
    koba üzerinden sezar'ın karakter değişimi mükemmel şekilde aktarılmış. bir maymunun sadece zekasal olarak değil duygusal olarak yüksek evrimini izler olduk. o kadar güzel evrimsel değişim yansıtılıyor ki kendinizi alamıyorsunuz. tabi diğer konu ise aynı virüsün insan oğlu üzerinde ki ters etkisi o kadar güzel irdelenmişki albay ve sezar'ın arasında ki konuşmalar tam anlamıyla kitap yazılır. çok ustaca karakterler tasarlanmış. her karakterin ap ayrı niteliklere sahip ki bunu çok iyi anlıyorsunuz.

    eşek'lere (taraf değiştirmiş maymunlar, donkey) gelecek olursak üstlerine öyle müthiş zihinsel baskı kurulmuş ki anlatmakla yetinilmez. harika şekilde köleliği, çaresizliği, birlikteliği, aile vb. değerler aktarılmış ki insan üstünde etkisi kanıksanamaz. insanın maymun olası gelip, sezar'ın askerleriyiz diye bağırmak istiyorum. insan karakterinin nasılda duygusallığı kaybettiğini, maymunların duygusal olmasını anlatıyor. çok incelikle işlenmiş karakterler var. hepsi birbirinden farklı.
    --- spoiler ---

    diyeceğim şu ki aksiyondan orgazm geçirmek istiyorum diyorsanız sıkılırsınız. eğer dram, mücadele, karakter analizi bekliyorsanız kaçırmayın. daha nasıl iyi olacak diyorsanız bende bilmiyorum. güzel bir final oldu. son filmi hakettiği saygıyı zamanla kazanacaktır. bundan şüphem yok.

    dipnot: biletçi kıza aşık oldum. o uzun boylu ve senden cinemaximum card alan çocuk. :)
120 entry daha
hesabın var mı? giriş yap