47 entry daha
  • 2010-11 sezonunun başında bari'den juventus'a transfer olduğunda tanıdım. ilk sezonunda kanser etmişti adeta. bu takımda asla kalamaz diye düşünüyordum ancak 2011-12 sezonundan bu yana oyununu mükemmel hale getirmiştir.

    antonio conte'nin 3-5-2 taktiğinde, 3'lü defansın ortasındaki oyun kurucu defans olarak rol almaktaydı. dünyanın en başarılı pasör defanslarından biridir. hiç uzağa gitmeden, son şampiyonlar ligindeki mandzukic'in efsanevi golünün başlangıcı bonucci'nin uzun pasıyla başlamıştır. bu da italya formasıyla yaptığı assistlerden bir tanesi.

    bonucci'nin ayrılışıyla le6end olarak bahsedilen, 6 senede 6 şampiyonluk yaşayan efsane 6'lı buffon, chiellini, bonucci, barzagli, lichtsteiner ve marchisio da bozulmuş oldu. tabi gönderilmesinin ana sebeplerinden biri de juventus'un hücumda 4-3-3, defansta 4-4-2 oynuna evrilmesidir. geri kalan ikiliye olan ihtiyaç anlaşılıyor ki o kadar ağır basmamış.

    juventus'un ligi domine ettiği, kupayı rahatça kazandığı, şampiyonlar liginde de tam anlamıyla başarı elde edemediği düşünülürse, açıkçası bonucci'nin eksikliği hissedilmeyecektir. ancak ne sponsor transfer benatia, ne de chiellini-barzagli karması rugani, bonucci etkisi yaratamayacaktır.
816 entry daha
hesabın var mı? giriş yap