• daha önce benzer başlık açıldı mı bilemiyorum, ama bu durum başka nasıl tanımlanır onu da bilmiyorum.

    türksat uydusunda birbirinin aynısı binlerce kanal var biliyorsunuz. çay tv, yıldız tv, kanal 543, plus, bonus gibi akla gelen ilk kelimelerle açılmış bu kanallar yarım saat boyunca yayınladıkları meşhur bel ağrısı hapı, tüy dökücü krem, penis büyütücü şurup, ayfon iksperiya, asker botu + 5 kilo bal reklamlarıyla biliniyor.

    bu kanallar yakın zamanlarda sadece kemal sunal, hababam sınıfı filmleriyle falan yetiniyorlardı. küfürlerin, sigaraların sansürlenmediği türk filmlerinin yanında yabancı filmleri de vermeye başladılar.

    yalnız bu yabancı filmlerle ilgili sıkıntı filmlerin baya yeni, gişe filmleri olması. dc, marvel, warner bros, dreamworks, 20th century fox, universal vs ne kadar yeni hollywood filmi varsa hepsini türkçe dublajla yayınlıyorlar. hatta birkaç kanal keşfettim, baya bbc, discovery channel demeden yepyeni belgeselleri, belgesel filmleri çatır çatır türkçe dublajla yayınlıyorlar.

    ben merak ediyorum, kanal d, fox, star, atv, show tv gibi büyük ulusal kanallara beş seneden önce gelmeyecek bu hollywood filmleri nasıl oluyor da rahat rahat bu kanallarda kendilerine yer bulabiliyor. görüntü kalitesinden anlaşılan bu filmler cd'den dvd'den falan yayınlanmıyor, bildiğin ya torrentten ya bir film sitesinden indirilmiş. hatta bazen altta filmsarayi.net falan gibi yazılar çıkıyor, indirildikleri bariz. bu kanallara bu izni kim veriyor, bu kanalları kim yönetiyor, hiç telif yeriz, tazminat davasından sülalemizi yok ederler diye korkmuyorlar mı, nasıl bu kadar rahat bir yayıncılık politikası güdebiliyorlar merak ediyorum.
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap