2 entry daha
  • bir gerizekalının hazırladığı videodur. neden gerizekalı diyeceksiniz, boğazı kesilerek öldürüldüğü iddiasıyla fotoğrafı yayınlanan kişi taa geçen yıl ortaya çıkıp da ben askerliğimi yıllar önce yaptım, demişti. köprüde boğazı kesilerek öldürülen kimse yok, buna ısrarla kemalist teyzeler ve amcalar inanmak istemiyor ama yok amk.

    linç videosuna gelince, elbette doğru. doğru olmasına doğru da şu soruyu sormak lazım. boğaziçi köprüsü'nün üstünde tankla top atışı yapan kimdi? komutanın emriyle sivillerin üstüne ateş açan kimdi? diyeceksiniz ki askerde hiyerarşi vardır ve emirlere uymak zorundalardı. ben de size gerizekalı diyeceğim yine. birisini öldüreceğine öldürülmeyi kabullenirsin yeğdir bana göre. size göre değilse de o dayağı yersiniz yani. dünyanın neresinde olursa olsun yersiniz, kusura bakmayın.

    ha sorun polisin orada müdahale etmemesinde ve o polislere de soruşturma açılması zorunluluğu var bana göre. ancak gezi'de üstümüze fişek atan polislerin tutumuyla bunun ne farkı var anlayamıyorum? orada elindeki tek imkan fişek olduğu için hıncını öyle alırken, burada insanların üstüne şarjör boşaltanlardan bahsediyoruz. ulan kamera kayıtları olmasa size inanacağım da tarıyorlar lan insanı.

    içlerinde masum olan, silah doğrultmayan, emirlere itaatsizlik eden varsa da linç edildiyse ona üzülürüm sadece. az önce üstüne bomba atılan, silahlarla taranan bir kitlenin de daha mantıklı ve insaflı davranması bence beklenemez, kimse kusura bakmasın.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap