28054 entry daha
  • transferde tekrar hareketlenmeye hazırlanmaktadır. özellikle çin dönüşü güzel hamleler olacaktır diye tahmin ediyorum. biraz bilgi paylaşımında bulunalım.

    çin transfer dönemi kapandı. özetle adriano correira ve ricardo quaresma takımda kaldı diyebiliriz. beklenmedik bir sürpriz olmaması halinde beşiktaş'ın ideal 11'inden başka ayrılan olmayacak. geçen yıl 11'inden 4 oyuncu kaybeden beşiktaş, bu sene 2 oyuncu kaybetmiş oldu. marcelo guedes ve vincent aboubakar.

    takıma 3 transfer yapılacak. kesindir bu. transfer sezonu başında 2+1 olarak düşünülüyordu ancak gökhan töre'nin sakatlığı opsiyonel bir transferi kesinleştirdi. bir santrafor, bir stoper, bir kanat oyuncusu alınacak.

    marcelo guedes'ten gelen paranın büyük bölümü bonservisli santrafora harcanacak. iki isim öne çıkıyor. khouma babacar ve andre-pierre gignac.

    beşiktaş'ın dolaştığı ücretler 5 m. € etrafında. tigres'in gignac için istediği ücretler uçuk. son 9 m. €'ya iniyolar. oyuncu gelmek istiyor. beşiktaş en çok 7'ye kadar çıkacak ama tüm sermayeyi tek oyuncuya bağlamak istemiyor. marcelo'nun kaybına değecek biri isteniyor. babacar için beşiktaş yazılanlar gibi 7 m. €'ya çıkmadı. yine 5 m. € bandındayız. babacar'ın ücreti beşiktaş'a daha yakın. taraftar beğenmiyor ama, ben seria a takipçisi olarak çok beğeniyorum oyuncuyu. aboubakar'dan 10 gol fazla atar, çünkü bitirici özelliği çok kuvvetli. fiorentina'nın babacar için 13 m. € istediği haberinin çıkmasından daha komik olan, buna inanan arkadaşların olması. gignac'ın piyasası 9,5-10 m. € arkadaşlar. babacar'a 13 m. € diyene gülerler. o kadar da değil.

    beşiktaş stoper'i kiralık olarak çözecek. çünkü stoper bölgesi çok şişmiş durumda. kurt zouma gibi eliaquim mangala gibi ve yeni olarak javier mascherano gibi isimler gündemde. pepe'nin yanına sağlam bir sol stoper düşünülüyor. manchester city, mangala'yı iyi bir opsiyona kiralık verecek gibi*. ama hala biten bi' şey yok.

    beşiktaş kanat transferini rotasyona yapacak. öyle bir oyuncu bakılıyor ki hem sağ kanadı yedeklesin, hem de üçüncü santrafor olarak kullanılabilsin. quaresma, babel, caner'le birlikte bir oyuncu daha eklenecek buraya. bu transferin durumu santrafor transferine göre belli olacak. eğer 5 m. € bandında bir santrafor alınırsa, kanada genç bir yetenek bonservisli alınacak. aksi takdirde bu mevkiide de kiralık çözüme gidilecek.

    biraz da şahsi fikirlerimi açayım size. beşiktaş, eğer 2016-2017 sezonundaki gibi kanattan oynamaya ağırlık verecekse "bonservisli babacar+kanat, kiralık stoper" çözümüne gitmeli. 2015-2016 sezonundaki gibi merkezden geleceksek, "bonservisli gignac, kiralık kanat+stoper" pakedi tercih edilmeli. babacar dediğimiz oyuncu kanattan da alır gelir, kafalarda da iyi bir isabet yüzdesi sağlar, sürekli hareket ederek defansın arasına da sızar. ama kaleciyle merkezden karşı karşıya babacar 10'da 6 gol yaparsa, gignac 10'da 9 gol yapar.

    transfer komitesinin geçen yıldan iyi çalıştığını görüyorum. aklımızda bi' şey kalmadan lige başlayacağımıza inanın. umarım aşılar da tutar da, geçen senelerin üzerine çıkacak bir beşiktaş'ı izleriz. zafer bizim olacak !

    edit : diego costa meselesi soruldu, yazmayı unuttum ben de. diego costa 6 ay evde oturacağıma beşiktaş'ta oynarım diyor taraftarın da etkisiyle. ama atletico madrid cezasına rağmen biraz çakal takılıyor. beşiktaş'a costa'yı 6 aylık veriyor, afedersiniz kol gibi bir kiralama ücreti istiyor ve şampiyonlar ligi'nde oynatma ki ben diğer 6 ayda oynatabileyim diyor. beşiktaş bu tekliflere gülüp geçiyor şuan için. 1 senelik veriyosanız verin diyor şu konumda. costa taraftardan etkilendi ama bi' yere kadar elbette. atletico böyle şeyler dayatınca, costa da 6 ay boşta oturmayı tercih edecek gibi. son durum budur.
28086 entry daha
hesabın var mı? giriş yap