• aşağıda iletilen habere göre gerçekleşeceği iddia edilen durum.. gerçek olması imkansız gibi birşey....konu başlığında bodrum müzesi de var ama içerikte yok.

    "inanılır gibi değil!!!
    bodrum kalesi ve bodrum sualtı arkeoloji müzesi yıkılıyor...

    unesco'nun "korunması gerekli kültür varlıkları" aday listesinde yer alan, 1995 yılında "avrupa'da yılın müzesi" yarışmasında özel ödül alan bodrum kalesi ve bodrum sualtı arkeoloji müzesi yıkılacak...
    kültür bakanlığı'nca hazırlanan gayrimenkul eski eserler ve anıtlar yüksek kurulu ile kültür ve tabiat varlıklarını koruma kurulları'nca onaylanan restorasyon projelerine uygun olarak restore edilen bütün binalar yıkılıyor... yıkılacaklar arasında kuzey hendeği gösteri alanı, kafeterya, satış dükkânı, iç kale'de cam batığı salonu, laboratuvar, müdür odası, sikke ve mücevher deposu, yönetime ait yapılar, ihtisas elemanlarının odaları, amfora sergi salonu, bronz çağı batıkları salonu, karyalı prenses salonu, komutan kulesi gibi mekânlar bulunmaktadır. ben bodrum sualtı arkeoloji müzesi'nin eski bir çalışanı ve yöneticisi olarak, türk müzeciliği'nin yüz akı olan bu kalenin tahribatına karşıyım ve protesto ediyorum. sağduyu sahiplerini de bu yıkıma karşı çıkmaya çağırıyorum.
    arkeolog a... ö....
    "
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap