6 entry daha
  • büyük bir yükten kurtardığı doğrudur. fikri de güzeldir. ancak asıl mesele, bugüne kadar yapılmamış olmasıdır.

    zira arkasında çalışan bilgisayar bilimine giriş dersi alanın bile yapabileceği nitelikte bir algoritma. işin angaryası, bir başka deyişle zaman alan kısmı, tarama yapılan sözlüklerin dijital platforma taşınması işidir. o da zaten çoktan yapılmıştır diye düşünüyorum.

    tipik bir şarklı bakış açısı. adamlar bu tip şeyleri onlarca yıl önce yaptılar. biz şimdi yapınca büyük olaymış gibi lanse ediyoruz. fikir babasının röportajdaki oturuşundaki rahatlık ve "sosyal bilimci olmasaydım mühendis olabilirdim. lexiqamus belki de benim mühendis tarafımın bir yansıması." söylemi ayrı bir rahatsız edici. evet olurdun. olmuşsun da zaten. elin adamı elon musk, bizimkisi de bu işte.

    özetle; güzel fikir, yapanların eline sağlık. ama abartmaya gerek yok.

    edit: bunun bir de yıllık ücreti falan varmış. yuh diyorum başka da bir şey demiyorum. ben ücretsiz sanıyordum. zamanım olsa, iki gün ayırıp daha iyisini yapıp, ücretsiz umumun hizmetine açmak isterdim. aşağıdaki entry'de arkadaş da ayrıca belirtmiş. veritabanını kullandığı siteden faydalanın. paranızı kaptırmayın bu insanlara.
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap