258 entry daha
  • deve sidiği konusu çok net ve açıklanması gereken bir kavramdı. sidik lafına ilkokul bebesi gibi gülmeye gerek yok.

    caner taslaman diyor ki "sizler hadisleri yarısı gerçek, yarısı doğru diye ayırıyorsunuz. deve sidiği yararlıdır hadisine doğrudur diyorsunuz. arap yarımadasında müslümanlar şifa bulacağım diye deve sidiği içip, üstüne zehir geçirmez diyip hurma yiyerek ölüyorlar. dünya sağlık örgütü sürekli bununla ilgili yayın yapıyor. ateistler de sizin bu gerçek dışı hadis, sünnet, peygamber farzı telaşlarınızı kullanıp anti-islam propagandası yapıyorlar."

    sifil amca ise diyor ki "sorgulamayın. ne geldiyse bugüne kadar ona inanın. sorgularsanız dine olan inanç azalır.

    ikisinin de çok net bir sorunu var; şu televizyondaki tartışmalarında geçen karşılıklı 3 cümleyi dinleyicilerine sorsan 3 gün sonra yazamayacakken, 1400 sene öncesinin ikili sohbetlerini o gerçekti, bu değildi, bunun kaynağı vardı, onun kaynağı yoktu diye tartışmaları.
    caner taslaman bu konuda daha iyimser tarafta. kitaba bakın ve gerisini boşverin diyor. islam dini kuran'la şekillenmiştir. peygamber, sahabe vesaire genişletip din diye kabul etmek yanlıştır diyor.

    hepsini geçtim, sakal konusunda büyük terbiyesizlik yaptı sifil amca. caner amcanın "sakal bırakmak farz diyorlar" girişine, köşeye sıkıştırırım umuduyla "kaynak göster yok öyle bir şey" dedi.

    al sana kaynak sifil amca, kendi ağzından zaruri olmadıkça sakal kesmek haramdır diyorsun.
    https://m.youtube.com/watch?v=8ueffhopgvi
240 entry daha
hesabın var mı? giriş yap