3 entry daha
  • (oncelikle belirteyim ki telefondan yaziyorum, bilgisayari acmaya usendim. derdimi tam ifade edemezsem kusura bakmayin olur mu.)

    eveeeet, ileride bir gun "burak zafer sirmacekici'ye burak diyen hafif kilolu kadin" olacagimi size ta 4 sene once soylemistim. (bkz: burak zafer sirmacekici/@dagny taggart) kendisi uzerine duseni yaparak meshur bir sef haline geldi fakat ben henuz hafif kilolu olmadim, ozur dilerim herkest scjdfhsha o yuzden kendisinden burak sef diye bahsetmem gerekiyor :p

    hem burak sef'i sahsen taniyip ondan tarif almis olan hem de tv'de butun gun yemek kanali izleyen biri olarak benim de soyleyeceklerim var.

    pesinen belirteyim, burak sef'in verdigi tarife ben guvenirim. cunku denedim, oldu. mutfagin "gercek hayatini" bilen biridir, asciligin sizin icin bir meslek olmadigini bilir. anneniz nasil anlatiyorsa burak sef'ten de oyle bir tarif alabilirsiniz ve bu tarif tutar. bi de adam yemek yemeyi gercekten seven biri, oyle insandan zarar gelmez arkadaslar kendimden biliyorum.

    e sozlu sohbetli de bir adam, o yuzden bence bu format cok guzel olmus. gercekten de tv'de gorundugu gibi biri burak sef, bildigimiz burak yani. hatta lafa surekli "bisey soylicem" diye girmesi bile oyle sfjshdhs

    metinler mutlaka onceden yaziliyordur ama konusmalar bir "replik" havasi vermiyor. ki benim assssiri dikkat ettigim bir seydir, hatta yillar once burak sef'e de soylemistim bunu. bir "hatta" daha diyerek araya sunu da ekleyivereyim, sirf bu ezberlenmislik yuzunden mesela maksut askar'a tahammul edemiyorum. ekranda oyle yapay ki.

    programi elestirecegim tamam ama aklima gelmisken burak sef'e bir yerden daha puan vereyim, burak bey haricindeki sef milleti konusmayi pek bilmiyor. evde oldugu sure boyunca dizi izlemiyorsa 24kitchen izleyen biriyim oradaki butun sefleri biliyorum; yabanci programlara dublaj yapan kisiler, turkce konusan seflerden allah belami versin daha iyi anlatiyor.

    maksut askar, play tusuna basilmis bir bant kaydi gibi.
    hazer amani, ezbere konusmakla kalmayip zaten diksiyon bilmiyor. (hazer amani/@dagny taggart)
    gabriele sponza'yi izlerken "hah simdi tezgahin uzerine cikip rap yapmaya baslayacak" diye bekliyorsun.
    bir de bu seflerin, gerci amani'den emin degilim ona epeydir denk gelmedim ama diger ikisinin her seyi "bir sey yardimiyla" yapmasi meselesi var. ya mantik bilmiyor musunuz arkadas. ne bileyim mesela sey iste, "bir tava yardimiyla soganlari kavuruyoruz" falan diyorlar. yahu nasil tava yardimiyla, isi yerine getiren sey zaten tava, asil tava senin yardiminla yapiyor bunu. "bicak yardimiyla kesiyoruz" denmez, kesme isini yapan zaten bicaktir. baska bir sekilde yapabilecekmissin de bicak sana yardimci olmuyor, baska bir sekilde zaten yapamazsin. bicak "yardimiyla" kestiginizi iyi ki belirttiniz beyler yoksa biz "allahim onumde birtakim sebzeler butun halde duruyor ve ben bunlari nasil dograyacagimi bilemiyorum hoffff :://///" diye dertlere kalacaktik. aro hepinizden.

    haaa bak yazarken hatirladim, bi arda turkmen vardi noldu ona? patatesler falan arkadasiydi onun hep? bak onun tarifleri de tutuyordu allah icin ama sey biriydi o, goruntu jamie oliver ama verilmek istenen imaj "evin efendi oglu." neyse onunla ilgili aklimda daha fazlasi kalmamis allah selamet versin.

    simdi burak sef'in programinin basligina gelip elalemin dedikodusunu yapmak haklisiniz bence de şık bir hareket olmadi ama bir seyin farkini baska turlu nasil ortaya koyabilecegimi bilemedim.

    aha dur telefom geldi ofise gitmem lazim, cekim elestirisini ozet geceyim.

    mutfak fazla buyuk ve kamera fazla oynak. dikkat dagiliyor goz yoruluyor. 24kitchen cekimlerine bi bakarsaniz goreceksiniz, orayi izlerken isin icime girebiliyorsun ama kanal d cekimleri pek basarili degil. tv izlerken "aaaaay bi durun be!" diye bagiracaktim gecen gun sfhschzhz

    ha bi puan daha, malzemelerin pazardan alinmasi falan guzel seyler bunlar.

    duzeltemeden gonderiyorum kusura bakmayin cikmaz demeyin burak zafer'i dinleyin optum byes :*
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap