63 entry daha
  • dünyamızın hareketinden ve akıntılar sebebiyle okyanusların doğu sahilleri genelde soğuk olur (bkz: estoril) illa kıyıdan girecekseniz batı sahillerini tercih edin. tabii bu işin asıl zevki okyanusa sahilden değil üstündeki gemiden girmektir özellikle atlantiğin orta boylamlarında 30-34 derece enlemlerinde gulf akıntısının bir nehir gibi aktığı ve beraberinde meksika körfezinden 34 derece su getirdiği bir yer ve zamanda driftte bekleyen bir gemiden atlanıp yapıldığı takdirde oldukça keyifli olan eylemdir.

    geminin korozyona karşı korunması için güverteye verilen elektrik sayesinde köpek balığından da dolaylı yoldan korunulsa bile yinede tırsmamak elde değildir. borda merdivenine yakın olup her an kendinizi güverteye atabilmek için çok açılmazsınız gemiden tabii bu bazı piç ruhlu meslektaşlarınızın ilerde sırt yüzgeci gördüm diye şaka yapıp sizin olimpiyatlarda dünya rekoru kırmanıza sebep olacak şekilde kalbiniz götünüzde kendinizi güverteye atmanıza mani olmaz.

    bunu yapmışken birde okyanusta yunuslarla yüzmek eylemini gerçekleştirmek istiyorum ama seyir halindeyken geminin her tarafında türlü türlü şebeklikler yapan, atlayıp, zıplayıp taklalar atarak sizi okyanusa davet eden bu dostlarımız niyeyse makine stop emri daha makine kontrol dairesine ulaşmadan ufukta kaybolup gitmektedirler.
120 entry daha
hesabın var mı? giriş yap