17 entry daha
  • birbirine destek olan ve erkeklerin gelişimi için ortaya çıkmış bir subreddit. ayırca kendi siteleri de vardır. nofap

    bizler hayatlarımızdaki bütün başarıları, alın teri dökerek, eksik uyuyarak, çaba sarfederek ve yılmayarak elde ederiz. örneğin; çok çalışıp sınavlarımızı geçerek, yine senelerimizi verip terfi alarak, kitap okuyup kendini geliştirerek, dil öğrenerek, temiz beslenerek, antreman yaparak vücudumuzu geliştirerek vs. bunların hepsinde ortaya koyduğumuz bir emek türü ve beklediğimiz karşılıklar vardır. belki koyduğumuz emeklere rağmen beklediğimiz karşılığı alamıyoruz ancak bu emeğimizi koymak bile hiç koymayan ve bir şeyler bekleyen insanlardan bizi ayırıyor ve bunu farkındalığı bile, kendimizi o kişi karşısında yüceltiyor ve az da olsa tatmin sağlayabiliyoruz. yani insan, kendi emeği, çabası ve varlığıyla ortaya koyduğunu, başarı tatminiyle birlikte gelen mutluluk hissi ile her zaman geri alıyor.

    tek bir şey hariç o da orgazm. çünkü mastürbasyon ve onun tatmini olan orgazm, bize hiçbir çaba sarfettirmiyor. uzun süreler gerekmeden, emek harcamadan ve strese girmeden ona her zaman ulaşabileceğimizi biliyor ve beyni buna göre şartlandırıyoruz. yani gidip bir kadınla tanışmak, konuşmak bir şeyler paylaşmak ve ondan sonra verilen emeğin karşılığını beklemek yerine mastürbasyon yapıyoruz. çünkü beyin bu çabanın sonucunda "orgazm" olacağını ve bu orgazmın zaten kolay yoldan elde edilebildiğini düşünüyor, haliyle kadınlara yaklaşmıyor yada gereksiz buluyoruz, veya sürekli erteliyor, zincirleme planlar kuruyor ve "bir gün" olacağımız kişi sonrasında bunları yapacağımızı söylüyor ve tekrar kolay yoldan ödüle kaçıyor mastürbasyon yapıyoruz. ve bu günden güne sürüyor sürüyor...

    nofap, sizin için bir başlangıçtır. beynin ödül mekanizması emek-ödül üzerine en yüksek tatmini sağlar. orgazm bir kaçış, kandırıştır.

    disiplin herşeydir. eğer hayatınızda yeni bir sayfa, yeni bir anlayış ve görüş yakalamak istiyorsanız bütün bağımlılılarınıza elvada diyin. bu ister mastürbasyon, ister alkol isterse eviniz olsun. çıkın farklı kişiliklere, farklı yollara, farklı disiplinlere sürükleyin kendinizi. çünkü disiplin ve kararlılık insana zihinsel sıçrama yaşatır. size saygı getirir, başkalarının yapamadığını yapmanız, başkalarının gözünde sizi olmak istenilen kişi mertebesine yükseltecektir. artık başka insanları kendinizden çok tanımayı, onlar gibi olmaya çalışmayı bırakın. çünkü gerçekten sen harici kimse sana, senin istediğinden daha mutlu daha iyi bir yaşam vaadedemez.
330 entry daha
hesabın var mı? giriş yap