17032 entry daha
  • 17. yüzyılda yayınlanan bir ilaç kitabında(mecmu'a-i mu'alece) tanımlanan cinsel sorunlar ve önerilen tedavilere dair bilgilerdir.

    anonim şekilde günümüze ulaşan mecmu'a-i mu'alece adlı eser cinsel sorunların en yaygın olanlarına dair çözüm önerileri sunup, tedavisi için çeşitli macunlar önermektedir. bende size başlıkla halinde cinsel sorunları ve onlara dair çözüm önerilerini aktaracağım. detaylı bilgi için kaynak aşağıda olacaktır.

    -cinsel gücün zayıflığı

    eserde cinsel gücü arttırmaya yönelik 6 öneri sunulmuştur. bu öneriler neticesinde cinsel zevkinde(muharrik-i şehvet) artacağı söylenmektedir. öneriler şunlardır;
    1-kereviz tohumunun yenmesi
    2-dövülen kara ısırgan otunun bal ile penise sürülmesi
    3-ısırgan tohumunun üç dirhem koyun sütü ile yenmesi
    4-elmanın şekere batırılarak aç karnına yenmesi ve üzerine bir fincan su içilmesi
    5-cinsel ilişki sırasında karanfilin ağızda çiğnenmesinden elde elde edilen sıvının penise sürülerek ilişkiye başlanması(iki tarafın cinsel zevkinin epey artırıyormuş)
    6-tavşan ödünün yasemin yağıyla birlikte penise sürülmesi

    -iktidarsızlık

    kitapta tam olarak erekte olamama durumu olarak tanımlanan bu soruna dair zamanında kanuni sultan süleyman'a da yapıldığı söylenen bir macun tarifi vardır.

    iktidarsızlığa iyi gelen macun;
    tarçın, karanfil, kakule otu, çöp-i çini, çin ravendi, emlec, mastika sakızı, hint sümbülü, hindistan cevizi ve topalak bitkileri toplanıp dövülerek üzerine iki katı bal eklenir. karışım iyice yoğrularak macun haline getirilir. ortaya çıkan macunu yedi gün beklettikten sonra günde üç dirhem olarak yenir.

    -erken boşalma(sür'at-i inzal)

    eserde erken boşalma sorununa dair iki çeşit macun tarifi verilmiştir.

    erken boşalmaya iyi gelen macunlar;
    1-küçük hindistan kabuğu ile akgünlük bitkisini karıştırarak elde edilen tozun yatmadan önce bir dirhem içilmesi
    2-anason ile kitre zamkının karıştırılarak cinsel ilişkiden önce tüketilmesi(bu macunun boşalmayı istenilen zamana kadar ertelediği yazmaktadır)

    -cinsel isteğin fazlalığını azaltma(kat-'ı şehvet)

    eser ayrıca cinsel isteği fazla olanların onu azaltmaya yönelik önerilerde sunmaktadır. bunlarda bazıları; sarmısak otu yenmesi, it üzümü şerbeti içilmesi, kafurun bitkisinin yenmesi diye tarif edilmiştir.

    -cinsel organın küçüklüğü

    kitapta cinsel gücü artıran bir macunun ayrıca cinsel organı kalınlaştırıcı etkisinin olduğundan bahsedilmektedir. macunun tarifi; kara ısırgan tohumu dövülüp bal ile karıştırılarak cinsel organa sürülmesi şeklindedir.

    --kaynak
24508 entry daha
hesabın var mı? giriş yap