6 entry daha
  • "bu işe engel olmanın yolu kişilere değil sisteme endeksli önleyici tedbirlerin alınmasıdır."

    hadi canım ? yazmasa , biz hala tek tek, şüphe ile, gözleri tutmadı mı görevden aldıkları sistemi savunmaya devam edecektik.

    askerin bu gücü kötüye kullanacağı farzedilerek, kişilere değil, sistematik önleyici mekanizma kurmaya yönelik bir ilke belirlenmişse, iktidarın da gücü kötüye kullanabilmesi durumunda onu dengeleyecek bir sistemin de aynı mantıkla savunulması gerekmez mi ? asker gücü kötüye kullanabilir de, yürütme erki kullanamaz mı ?

    bunun gibi güç suistimali durumları her erkte mevcut olabilir, bunu önlemenin tek yolu da, güçler ayrılığını tesis etmek, demokrasiyi güçlendirmek, basını özgür bırakmak ve bürokrasiyi yolsuzluktan alıkoyacak şeffaflığı ve herkesin hesap verebilirliğini getirmektir. bunları getirmedikten sonra, hele hele yürütmeyi tamamen yargılamadan uzak tuttuktan sonra, yönetim öfke ve haksızlık duygularını üzerine çekeceği için, her zaman böyle bir tehlike vardır. türkiye'nin demokratikleşmesi isteniyorsa, önce yargı bağımsızlığı için önleyici tedbir sistemlerini geliştirin.
82 entry daha
hesabın var mı? giriş yap