7 entry daha
  • küçük bir ofis açmıştım. devletin bir kurumunun bir ihalesine girmiştim. verdiğim fiyat teklifi diğer katılımcıların çok altında olduğunu öğrendim işi alırken. hesaplarıma göre %20 karım olacaktı. işten önce paranın yarısı kalanını da iş bitiminde alacağım yazıyordu sözleşmede. her şey çok mantıklıydı. neyse işi aldım yaptım. iş bitti gayet memnun da kaldılar.
    ama bilmediğim bir şey vardı. devlet kurumlarıyla yapılan işlerde paranın kalanı meğersem sözleşme de hemen ödenecek yazsa da genelde en az 6 ay sonra veriyorlarmış. bunu ne bürokratlar ne de kendi muhasebe danışmanım söylemişti bana.

    ben işi alırken direk fatura kestim harcamalar yaptım. ödemediğim ödeyeceğim borçlarım vardı bu işe dair. para bitti. işin yapıldığı ay resmiyette fatura kestiğim için fakat paranın tamamı gelmediği için ödemelerimin hepsini yapamadığım için %20 görünmesi gereken kar oranım %20 nin çok üzerinde çıktı ve çok ciddi miktarda vergi ödemem çıktı. vergiyi ödedim. onlarca telefon görüşmesi ve araya hatırlı kişilerin girmesi sonucu paramı almam gereken tarihten 3 ay sonra aldım biriken borçlarımı kapattım.

    sonuç: ben hiç kar etmedim hatta bi miktar zarar ettim param geç geldiği ve devlet kurumu sözleşmeye uymadığı için. dava açsam noolcak dedim avukat ücreti vesaire. meğersem ihaleye katılanlar bunu da hesaba kattıkları için olması gerekenden çok daha yüksek fiyat teklifi veriyorlarmış. piyasadaki kurtları geçtim devlet de oldukça kurt. baktım böyle olmıcak çok az bir borçla şirketi kapattım askere gittim.

    asıl sonuç: benim cahilliğim
977 entry daha
hesabın var mı? giriş yap