3 entry daha
  • hukuki konulara pek de hakim olmayan yazarlarımızın iyi niyetli girişimi.

    hissedar olacakları şirket galatasaray sportif a.ş., galatasaray spor kulübü ise bir dernek. har vurup harman savrulduğu söylenen taşınır ve taşınmazlar derneğe aitken, a.ş. hissedarlarının bir tasarruf yetkisi olamayacak üzerinde.

    zaten bu yüzden ada, florya, riva gibi araziler üzerinde tasarruf yetkisi genel kurul'larda oylanıyor, yıllık olağan a.ş. toplantılarında değil. buna dair çözümü üyelikte bulmuş gibi görünüyorsunuz ancak o işler de pek o kadar kolay değil.

    bu öncelikle mevcut üyelerin başvurusuyla yapılacak bir tüzük tadili gerektirmektedir. mevcut üyelerin büyük bir çoğunluğu da haklı görülebilecek sebeplerle tüzük tadili yapılsa dahi yeni üye oranını değiştirmeyi düşünmemektedir.

    bunun en haklı sebebi olarak türkiye'deki diğer kulüplerin üye listeleri, başkanların akrabalarını tarayacak şekilde incelenebilir. sorgulanabilir kriterlerden oluşan, limitsiz bir üyelik alımı manipülasyona açıktır ve türkiye gibi ülkeler manipülasyon cennetidir. tüm başarısızlığına rağmen yıllarca değişmeyen kulüp başkanlarına bakarak da bu durumu teyit edebilirsiniz.

    mevcut tüzük ise birinci dereceden akrabası üye olanlara bile kısıtlı bir kota tanımakta, idarecilerin kendi lehlerine üye alımı yapmasını engellemektedir. hatta bir çok üye, tüm kriterleri karşılamasına rağmen üye olamayan çocukları adına isyan etmektedir. üye çocukları, üyelik statüsünü minimum 2 başvuruda anca kazanmaktadır, o da kurullardan birinde yakın bir tanıdıkları olduğu takdirde.

    bu haklı isyanda bulunurken bir yandan da sorgulanması gereken bir diğer şey, içeride referansları bulunmayan, kulüpte üye vasfıyla yer almasının ne fayda getirdiği henüz çözülemeyen, her yıl dalga dalga üye yapılmalarına rağmen taraftarın görüşlerini kürsüye taşımaktan aciz taraftar grupları temsilcileridir. inanın konuştukları anda youtube'da videosu yayınlanan, twitterda tt olan, tüm taraftarlarca alkışlanan üyeler bu temsilciler değildir, onlar zaten aile ya da lise kontejyanından üye olmuş isimlerdir.

    peki mevcut üyeler kulübü çok mu iyi yönetmektedir? son bir kaç yıldır özbek'in rakibine oy veren ya da kurullarda aleyhine oy kullanıp ibra vermeyen biri olarak bunun yanıtının "elbette hayır" olduğunu büyük bir rahatlık ve tutarlılıkla söyleyebilirim. ancak burada izlenmesi gereken ilk yöntem tüzüğü değiştirmek değil, hali hazırda tüzükte var olduğu halde işletilmeyen kuralların işletilmesi için kamuoyu baskısı oluşturmaktır. sevmediğiniz, görüşlerini beğenmediğiniz, ya da bir şekilde kötü yönetime sebep olduğunu düşündüğünüz üyelerin büyük bir bölümü hali hazırda var olan tüzük kurallarına göre üyelikten çıkarılabilir durumdadır ancak ilgili tüzük hükümleri sadece yönetime muhalefet ettiklerinde işletilmektedir. bu daha realist ve kısa vadede daha başarılı olacağınız bir kampanya olacaktır.

    tüm kurguların bu hususların da değerlendirilerek yapılması tavsiye olunur.
257 entry daha
hesabın var mı? giriş yap