79 entry daha
  • insanların konuyu çarpıtarak yanlış değerlendirmesine sebep olabilecek bir başlık.

    bir kere öncelikle şunu belirteyim, polonya'da kürtaj ezelinden beri zaten yasak. yani sen seviştin ve yanlışlıkla hamile kaldın, gideyim de ben bunu aldırayım diyemiyorsun. bu yıllardır böyle. bu yüzden polonya zaten genç annelerle ve genç babalarla dolu bir ülke. birçok insan üniversite yıllarında laylaylom aklı beş karış havadayken nasıl olduğunu anlamadan çoluk çocuk sahibi olmuş. olmaya da devam edecek muhtemelen. çünkü bir yandan da aşırı muhafazakarlar. sadece yasalar izin vermediği için değil, kendi inançları izin vermediği için de doğuruyorlar erken yaşta o çocukları.

    kürtaj polonya'da iki durumda ancak yapılabiliyor. birincisi anne veya bebekte bariz bir hastalık, ikincisi de tecavüz. fakat geçtiğimiz yılın sonunda devlet dedi ki bunu da komple yasaklayalım. bunun üzerine kadınların bir kısmı ayaklandı. neyse ki protestolar işe yaradı ve bu tasarı askıya alındı. en azından şimdilik. yasa bir yana, birçok polonya'lı zaten tecavüz durumunda bile o çocuğun doğması taraftarı. doğsun, gerekirse kilise bakar çocuğa kafasında adamlar. hatta küçük şehirlerde mahalle içlerine giderseniz kilisenin bu konudaki çalışmalarını da görebilirsiniz. 15-16 yaşında kızlar çocuğu doğurup kiliseye bırakmaya teşvik ediliyor. ve gayet hayata da geçiyor uygulama.

    velhasıl kürtaj zaten çok ciddi bir tabu memlekette. olur da biriyle tartışmaya kalkarsanız ona göre dikkatli olun. malum, inanç denen şey insana herşeyi yaptırabilir.
29 entry daha
hesabın var mı? giriş yap