4 entry daha
  • steam'deki open beta'sıyla beni kendisine hayran bırakmış oyun. cliff'ten*kötü tasarlanmış bir oyun beklemiyordum tabii ki, ama bu kadar da iyi olacağını düşünmüyordum.

    elimde overwatch gibi sevdiğim bir class based shooter varken lawbreakers'a çok şans verebileceğimi düşünmüyordum, ama tam tersine bana çok hitap eden bir oyun yapmışlar. first person oyunlarda hareket kabiliyeti yüksek olan karakterlerin oynanış tarzı bana çok uygun, bu yüzden overwatch'tan gidersek en iyi oynadığım herolardan ikisi genji ve pharah. lawbreakers'ta ise bütün oyun alışılmışın dışında bir hareket düzlemi üzerine kurulmuş, karakterlerin hepsinde 3 boyutlu hareket etmenizi sağlayacak envai çeşit yetenekler bulunuyor, bunun üzerine bazı haritaların belli bölgelerinde yerçekimsiz alanlar var, oyunda da hareketiniz biter bitmez yere çakılmıyorsunuz.

    durum böyle olunca haritanın her düzlemi, her yüzeyi kullanılabilir hale geliyor, başarılı olmanız bunları ne kadar iyi düşünüp, ne kadar iyi gerçekleştirdiğinize ve bunu yaparken ne kadar iyi nişan aldığınıza bağlı oluyor.

    law ve breakers isimli 2 takımın, görüntüleri hariç birebir aynı 9 rolü var. rollerin hepsinin oynanışı farklı ve iyi tasarlanmış. oyun modları zevkli. overwatch benzeri level atladıkça kutu açıp kozmetik eşya açma sistemi var. grafikleri zaten unreal engine 4, fiyatı "none of that 60$ multiplayer only bullshit" 30 dolar, tr fiyatı 70tl steam'de.

    quake champions'tan çok daha fazla eğlendim, fakat overwatch'un yerini alamaz. çok iyi bir shooter olsa da overwatch karakteri olan bir oyun, lawbreakers sizi elektronik müzikle, bağ kurmadığınız karakterlerle karşılarken overwatch her bir karakterinin ayrı fandomu olacak kadar özel tasarlanmış, hikayesi, kişiliği olan bir oyun.

    bu yazdıklarım birkaç saat oyun süresi üstüne düşünülenler. oyunun kötü yanlarına odaklanabilecek kadar çok oynamadım. ama arkasındaki takımın oyunu desteklemesine güveniyorum, ileride -olması gerektiği gibi hiçbir rol, harita ve oyun modu için para istemeyeceklerini söylediler.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap