3 entry daha
  • fenerbahçe doğuş ile anlaşmış oyuncu.

    https://twitter.com/…tbol/status/891351119091437569

    edit : bir de yorum yazayım.

    öncelikle kendisi 2008 yılında yeni yeni moda olan bir amerikalı uzun profiliyle önlerden seçildi. neydi bu? stretch 4 oynayacak amerikalı uzun. amerikalılar 2000´li yıllarda avrupalılardan beklediği işi özellikle d´antoni´nin phx´i ile beraber artık amerikalılardan da beklemeye başlamıştı. ki bundan 2001-2006 arası her turnuvada tokatlanmaları da en büyük etken denebilir.
    jason thompson seçilirken >10 ft şutlarda etkili olan‚ bunun yanında iyi bir çember bitiricisi olan‚ parmak hassasiyeti iyi olan‚ post oyunlarını bitirebilen ve bunu 2.11 boyuyla yapan bir uzundu. ribaund katkısını herkes yazmış gerek bile duymadım zaten asıl uzmanlık alanı ribaundlar.
    zamanla nba´de hız ve atletizm daha fazla önemli hale gelince jt tabii ki değerini yitirmeye başladı. zira çok hızlı bir oyuncu değil‚ aynı şekilde inanılmaz atlet de değil. ismail şenol yazmış‚ okudum fakat atletizm namına üst düzey bir oyuncu değil kendisi.
    savunması ise üst düzey olmadı‚ ama konsantre olduğunda gerçekten iyi bir savunmacı denebilir. fakat konsantrasyon sorunu var.
    bacakları bundan 3 sene öncesine kadar epey zayıftı‚ sonrasını izlemedim‚ ve bu yüzden post savunmasında zorlanan bir oyuncuydu.
    fakat lateral dediğimiz oyuncunun önünü kapatmak için gerekli temel savunma prensibinde çok çabuk olan bir uyuncu‚ boyu ile beraber bu etki de inanılmaz artıyor.

    son sezonlarına sadece istatistik olarak baktım ve gördüğüm kadarıyla şut performansı geriye gelmiş. eski halinden ne kadar eser gösterir bilmem ama sadece ribaund konusunda bile iyi bir hamle diyebilirim.
99 entry daha
hesabın var mı? giriş yap