• an itibariyle zirveye ulaşmış memnuniyettir.

    olaya gelirsek;

    bildiğiniz üzere amazon.de almanya üzerinden türkiye'ye gönderim yapıyor. ama her ürünü göndermediği gibi bir de gümrük vergisi biniyor. ben de yaz için amerika'ya giden arkadaşımdan bu ürünü getirmesini rica ettim. kendisi amerikalı bir kadının yanında kalıyordu. 49 dolarlık ürünü ben buradan sipariş edip ev adresine gönderdim. prime üyeliğim sayesinde 2 günde ulaşacağı yazıyordu.

    ürünü kargoladıktan bir gün sonra arkadaşım mesaj attım. ev sahibi ile kavga ettiğini ve ordan 2 gün önce ayrıldığını söyledi. ben de amazon uygulamasından iletişim kurdum kendileriyle. sorun şuydu ki ürün kargoya verilmiş ve eve gelmesine 5-6 saat vardı. önce yazarak halletmeye çalıştım. sonra aramaları gerektiğini söylediler, seattle ve mısır olmak üzere iki farklı adresten arayıp onay aldılar. aslında birisi kargo şirketine haber verip iptal ettirmek içindi.

    kısa bir süre sonra mail'ime refund yani geri ödeme yapılacağına dair bir mail geldi. tabii bu duruma baya sevindim. ama asıl olay 3-4 saat sonra ürün mail box'ınızda diye bildirim gelmesi. anlaşılan iptal ettiremediler ama yine de benim paramı iade ettiler. istersem başka bir arkadaşımla ürünü türkiyeye gettirebilirdim ama donanımhaber ölücülüğüne gerek yoktu. kendilerine durumu anlattım ve ups ile oradan aldıracaklarını söylediler. ve ürünü ordan birisi alsa bile para iademde de sorun çıkmayacağını söylediler.

    daha geçen gün amazon'un türkiye'ye açılma konusundaki girişimlerini anlatan haberi okudum ve başıma bu geldi. kimse kusura bakmasın ama biz böyle bir hizmeti hak etmiyoruz. amazon.de bile donanımhaber ölücüleri ile uğraşıyor şu aralar. ama olur da amazon türkiye pazarına açılırsa diğer internet siteleri çok zor duruma düşer gibi geliyor. işte bu da böyle bir memnuniyetim sözlük. hep rezalet başlığı açacağımı düşünürdüm halbuki.
hesabın var mı? giriş yap