• kendisinden geçenlerde viasat history* sayesinde haberdar olduğum 1904-1939 yılları arasında yaşamış alman -artık ne denirse- yazar, tarihçi, araştırmacı, nazi subayı kişi.

    kabaca: küçüklüğünden itibaren germen mitolojisi ile iç içe geçmiş kutsal kase* efsanesiyle ilgilenmiş ve sonunda üniversitedeki hocasının teşvikleriyle, kutsal kasenin olduğuna inandığı yer olan güney fransa'daki montsegur'a gitmiş. orada pek bir şey bulamasa da yazdığı kitaplarla heinrich himmler'in dikkatini çekmiş ve araştırmaları için naziler tarafından desteklenmiş. yalnız yaptığı çalışmalardan bir sonuç çıkmayınca (kutsal kaseyi bulamamış) ve sarhoş olduğu bir gecedeki eşcinsel ilişkisi nazi yöneticilerin kulağına gidince kendisine verilen destek çekilmiş ve 1937 yılında dachau toplama kampında görevlendirilmiş.

    bu görevden istifa edince -nazi almanyası'nda böyle bir görevden istifa edilir mi?- nazilerin sabrı taşmış ve gestapo tarafından kendisine ya onu öldürecekleri ya da kendisinin intihar etmesi gerektiği bilgisi ulaştırılmış. otto rahn kaçmış fakat kısa bir süre sonra donmuş cesedi avusturya alpleri'nde bir yerde bulunmuş.

    gençlik ve dini merakının peşinden koşabilmek için homoseksüel olmasına rağmen nazilerle çalışmış bu indiana jones prototipi, böylece 35 yaşındayken ölmüş.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap