• bir çok yazarın farkında olmadan suç işlediği başlıklardır efendim. hayır açılan başlıklar da hep kart kopyalamadan kaynaklı mağduriyetler. ki bu mağduriyetler gideriliyor bankalar tarafından şu ana kadar bu şekilde giderilmeyen mağduriyet görmedim ben. neyse lafı uzatmayayım bakın yazar arkadaşlar 5411 sayılı bankacılık kanununa göre yaptığınız suçtur. yok bilmem ne bankası rezaleti diye başlık açarken iki kere düşünün artık şöyle maddeyi şuraya bırakalım;

    "madde 74 - 5187 sayılı basın kanununda belirtilen araçlarla ya da radyo, televizyon, video, internet, kablolu yayın veya elektronik bilgi iletişim araçları ve benzeri yayın araçlarından biri vasıtasıyla; bir bankanın itibarını kırabilecek veya şöhretine ya da servetine zarar verebilecek bir hususa kasten sebep olunamaz ya da bu yolla asılsız haber yayılamaz."

    "madde 158 - bu kanunun 74 üncü maddesine aykırı davrananlar bir yıldan üç yıla kadar hapis ve bin günden ikibin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır. yukarıdaki fıkrada yazılı fiil neticesinde özel veya kamusal bir zarar doğarsa verilecek ceza altıda bir oranında artırılarak hükmolunur.

    gördüğünüz gibi durum bu şekilde. kanunları bilmemek kabul edilmez olduğunu da aklınızda bulundurun. şu ana kadar bir şey olmadı bundan sonra da bir şey olmaz mantığı ile hareket etmeyin, bu tarz rezalet başlıkları çoğaldı artık. bir banka hakkınızda cumhuriyet savcılığı'na şikayette bulunabilir veya bunu bddk da yapabilir bilginiz olsun.

    bankalarla ilgili bir sorununuz varsa bunun çözüm yeri ekşi sözlük değildir, önce bankalara sorarsınız sonra çözüm bulamazsanız ya tüketici hakem heyetine ya da mahkemelere gidersiniz veya bddk'ya şikayette bulunursunuz. buradaki yazarlara şikayette bulunmanız hiç bir boka yaramaz. aklınızda bulunsun.

    işbu entari tamamıyla yazarları bilgilendirmek ve onları ileride karşılaşabilecekleri sorunlardan korumak maksadıyla girilmiştir.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap